Grote belangstelling voor Historische dag Waadhoeke

Op vrijdag 23 maart is de ‘Historische dag Waadhoeke’ in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie. Er doen 30 cultuurhistorische organisaties uit de gemeente Waadhoeke mee. Ook zijn er 3 lezingen over interessante onderwerpen. Wethouder van o.a. taal en cultuur Jan Dijkstra van de gemeente Waadhoeke zal de Historische dag openen.

Vanaf 13.30 uur zijn bezoekers van harte welkom om de verschillende organisaties te leren kennen of te komen luisteren naar drie verschillende lezingen. Tresoar verzorgt tevens een informatiestand over stamboomonderzoek.

Interessante lezingen

Er worden drie lezingen gehouden. Bert Looper (Tresoar) vertelt over de Friese identiteit, Nanne Hilton (RUG) houdt een verhaal over haar onderzoek naar de streekgebonden uitspraak van de Friese taal en Johan Nicolai (RUG) vertelt over zijn archeologisch onderzoek in het gebied dat grofweg de nieuwe gemeente Waadhoeke beslaat.

Zijn er nog foto’s van toen?

Bezoekers kunnen bij de diverse organisaties terecht met oude foto’s en ansichtkaarten met vragen over wie of wat daarop is afgebeeld. Ook met vragen over de functie van gebouwen van vroeger en nu kunnen bezoekers terecht. De toegang is gratis.

Op initiatief van Museum Martena en De Vrienden van de Stad Franeker wordt deze dag in samenwerking georganiseerd met stichting Bildts Aigene, Documentatie Menaam en Stifting ArgHis Littenseradiel.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!