Grote toename van woninginbraken

Fryslân – De politie vraagt inwoners van Fryslân oplettend te zijn in verband met de toename van het aantal woninginbraken de laatste weken De daders slaan hun slag vaak in de avonduren. In sommige gevallen wordt ook overdag, als de bewoners niet thuis zijn, ingebroken. Mogelijk verkennen de inbrekers hun doel eerst voor waarna men wacht tot de bewoners weg zijn. Daarna gaat men de woning binnen via verbrekingen van een raam of deur. De buit bestaat veelal uit sieraden.

Gelegenheid maakt de dief

De politie zet alles op alles om het aantal woninginbraken in Fryslân te verminderen, zo is er een speciaal woninginbrakenteam opgericht dat zich specifiek bezig houdt met opsporen van woninginbrekers. Maar ook de inwoners van Fryslân kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en ipads in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (http://www.keurmerkveiligwonen.nl/consument) leest alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken.

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties

Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan is een misverstand. U moet het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf of verdachte situaties ziet in uw woon- of werkomgeving. Dus als u ziet dat iemand inbreekt of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van de Meldkamer Fryslân kan tevens een Burgernetactie (www.burgernet.nl) starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!