Foto is ter illustratie

Van beweegroute en buurtmoestuin, tot repaircafé en speeltuin; al 45 jaar ondersteunt Kern met Pit mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2023 is nu geopend!

Kern met Pit Friesland

Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in de gemeente Waadhoeke. Daar organiseerden inwoners een dorpsdiner in Menaam, samengesteld met alleen gezond en duurzaam voedsel uit Menaam en omstreken. Op die manier willen zij de voedseltransitie aanpakken en het enthousiasme van alle Menamers een podium geven. Een prachtig initiatief! Niet voor niks de trofeewinnaar van Kern met Pit Friesland 2021. 

Meedoen

Heb jij ook een goed idee? Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2023. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich gaan inschrijven. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad, van Waadhoeke tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!