Help aantal inbraken terugdringen. bel 06-31776666

Franeker – De politie in de gemeenten Harlingen en Franekeradeel heeft de inbraakpreventietelefoon – ook wel hondentelefoon genoemd – voor Harlingen, Franeker en omstreken weer geopend. Burgers worden opgeroepen om via 06-31776666 iedere verdachte beweging aan de politie door te geven om hiermee het aantal inbraken te reduceren.

Telefoonnummer

Vorige winter werd het inbraakpreventie telefoonnummer in het leven geroepen nadat het aantal inbraken in korte tijd flink gestegen was. Het nummer werd ook wel hondentelefoon genoemd, omdat in de eerste instantie hondeneigenaren aangeschreven werden om tijdens de avondwandeling met de hond, oren en ogen goed open te houden en verdacht gedrag aan de politie door te geven. Met het korten van de dagen, neemt het aantal inbraken ook nu weer toe. Vooral hoekwoningen zijn het doelwit van de inbrekers. Daarom is het speciale inbraken preventienummer 06-31776666 weer geopend. Iedereen die een verdachte beweging ziet – hoe klein ook- kan dit nummer bellen. Beter tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig!

Burgernet

Nu ook Harlingen en Franeker op Burgernet zijn aangesloten, zal ook dit middel ingezet gaan worden om de inbraken tegen te gaan. Zo kan bij voorbeeld nadat een tip via de telefoon is binnengekomen een Burgernetactie opgestart worden. Hierbij krijgen de deelnemers van Burgernet een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van inbraken. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over het resultaat van de actie. Aanmelden kan via www.burgernet.nl.

Preventie

De politie werkt er hard aan het aantal inbraken te reduceren en de pakkans te vergroten. Daarnaast kunt u natuurlijk zelf aan inbraakpreventie werken door degelijke sloten te gebruiken, ramen en deuren bij vertrek te sluiten en tussen 17.00 en 23.00 uur licht te laten branden in de woning.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!