Herinrichting Ried feestelijk afgerond

Ried – Afgelopen voorjaar is de herinrichting van het dorp Ried afgerond. Op dinsdag 27 september is dit feestelijk afgerond. Wethouder Joop Bekkema heeft samen met Karin Scheffer van dorpsbelang een plaquette onthuld bij dorpshuis de Rede.

Dorp weer dorp

Aanleiding voor de herinrichting was het dorp in te richten als 30 km/uur zone. Daarbij is gekozen om door middel van een fraaiere inrichting het dorp verkeersveiliger te maken, ‘het dorp weer dorp maken’. Het dorpskarakter is weer in het dorp teruggekomen, waarbij kinderen op straat kunnen spelen en auto’s te gast zijn. Voorbeelden zijn dat pleinen en historische kenmerken weer in de dorpen zijn teruggebracht. Ook is er op de Hoofdstraat een grote cirkel aangelegd, waar jaarlijks tijdens de Merke de zweefmolen staat.

Naast de bestrating zijn ook het groen en uiteindelijk de verlichting aangepakt. In de Hoofdstraat is het dorpskaraker extra versterkt door karakteristieke verlichting.

Subsidie

De Gemeente Franekeradeel heeft een Europese subsidie ontvangen van € 192.500 voor de herinrichting van de wegen in het dorp Ried. De subsidie is beschikbaar gesteld door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. De totale kosten kwamen uit rond de € 543.000 (ex btw). Dorpsbelang Ried heeft zelf voor aanvullende financiering gezorgd door bijdragen uit het gemeentelijk dorpsivisiefonds en van Wonen Noordwest Friesland.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!