Het Levensverhaal

Op dinsdag 23 mei is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Noordwest Friesland in Buurthuis Sjaerdemastate, Groot Sjaerdema, 8801 KW, Franeker. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur.

Het thema van deze avond “Het levensverhaal” wordt gepresenteerd door Albertina Riemersma, coördinator persoonsgerichte zorg en dementie bij de Kwadrantgroep.      We denken allemaal terug aan gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden. Nagenieten van mooie momenten en minder positieve ervaringen een plek  geven. Ieder mens heeft een levensverhaal te vertellen en elk verhaal is uniek en bijzonder.

De ervaringen uit het verleden hebben ons gevormd tot wie we nu zijn. Dat geldt ook voor mensen met dementie. Maar voor hen is het niet altijd meer mogelijk om het eigen levensverhaal te kennen of met anderen te delen. Omdat het geheugen hapert, of omdat de logica verdwijnt. Als je het levensverhaal kent, kun je hierin ondersteunen. Herinneringen en levensverhalen verbinden mensen met elkaar, helpen om zin te geven aan het leven. Het kennen van het levensverhaal maakt de zorg beter én geeft meer werkplezier.

Het Alzheimer Café is bestemd voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. De toegang en de koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Stichting Palet, Noorderbreedte, Zorgcentrum het Bildt, Thuiszorg het Friese Land, Connexa en SWO het Bildt

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!