Hjoed yn it park 2023. Nu al twee keer zo leuk dan alle vorige edities!

DOOR TJALKO BOUMA

Allard Hutten weet wat een feestje is. De 43-jarige heeft er flink wat georganiseerd. Als horeca-eigenaar en als medeorganisator van ‘Hjoed yn it Park’. Dit ééndaagse muziekfestival dat plaatsvindt in het stadspark van Franeker is op zaterdag 1 juli toe aan zijn 4e editie. ‘Meerdaags event’, verbetert Allard. ‘Hjoed yn it Park was voorheen alleen op zaterdag terwijl de komende editie al op vrijdagavond met een groots, opgezette PubQuiz begint. Vanwege de uitbreiding van een naar twee dagen, kunnen we nu al zeggen dat Hjoed yn it Park 2023 twee keer zo leuk gaat worden als alle voorgaande edities’, zegt Allard trots.

Wat kunnen we verwachten?  

De verwachting is dat op zaterdag zo’n vier- tot vijfduizend Waadhoekers het stadspark van Franeker zullen bezoeken. ‘Meer willen we eigenlijk ook niet’, zegt Allard. ‘Het muziekfestival is voor alle leeftijden. Dan wil je niet dat kinderen onder de voet worden gelopen. In tegendeel. Er moet juist ruimte zijn om lekker languit in het park te chillen en te genieten van een brede line-up.’. Net als voorgaande jaren kiest de organisatie voor een heerlijk, uiteenlopende selectie van bands en stijlen op de verschillende podia die het park telt. Wie er optreden? De organisatie houdt de kaarten nog even voor de borst. Kijken we naar eerdere edities dan kunnen we ervan uitgaan dat solistische, spelende troubadours worden opgevolgd door bigbands. Akoestisch gitaarwerk wordt afgewisseld door elektrisch en eenieder die Hjoed yn it Park bezoekt, wordt getrakteerd op een veelheid aan vette beats van de DJ’s. Maar hoe, wat en wie? Dat is voor nu nog een verrassing.

Ruimte voor nieuw muzikaal talent uit de Waadhoeke

Ook een verrassing – tevens voor de organisatie – is wie van de Waadhoekers zichzelf een podium gaat toe-eigenen tijdens Hjoed yn it Park. Jongerenraad Waadhoeke roept namelijk muzikale talenten uit de regio op om vóór 15 juni (!) een sample van hun kunnen in te sturen naar: jrwaadhoeke@outlook.com. Ben je een artiest (of zeggen anderen dat je dat bent) en ben je getalenteerd in zang of het bespelen van een instrument? Laat je horen en wie weet krijg jij op zaterdag 1 juli het podium dat je toekomt!

Pubquiz – Vrijdagavond 30 juni

‘Dat gaat een geweldige avond met heel veel livemuziek van de Groovejets worden’, zegt Allard over de PubQuiz. ‘In eerste instantie hebben we ingezet op 40 teams van 4 tot 6 spelers. Maar gezien het enthousiasme en de snelheid waarop wordt ingeschreven, verwachten we richting de 50 teams te gaan!’.

Waarom moeten we vrijdagavond 30 juni en zaterdag 1 juli in de agenda blokken? ‘Dat lijkt me duidelijk’, zegt Allard. ‘Dit feestje wil je niet missen’. ‘Dankzij de sponsoren – waaronder festival sponsor Freez.it uit Bolsward – kunnen we het park prachtig aankleden en goede artiesten, bands en DJ’s boeken. Er is een kidsclub, er is ruimte voor onontdekt talent en in iedere bocht van het Franeker stadspark staat een foodtruck. Kortom…, ga voor gezelligheid, dans & muziek en zorg dat je erbij bent!’

  • Hjoed yn it Park 2023
  • Vrijdagavond 30 juni. Zaterdag 1 juli
  • Stadspark Franeker.
  • Toegang gratis

Meedoen met de PubQuiz? Wacht niet te lang. Inschrijven doe je hier: www.hjoedynitpark.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!