Racisme en discriminatie komen overal voor: dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Ook in Waadhoeke. Vandaag de dag is het dus niet meer de vraag óf er iets tegen discriminatie moet worden gedaan, maar hóe we dat gaan doen. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners om een enquête in te vullen over hun ervaringen en meningen met discriminatie.

Sinds eind 2020 is Waadhoeke Regenbooggemeente. Daarmee laat de gemeente zien dat zij zich wil inzetten voor een ‘iepen mienskip’ waarin iedereen erbij hoort en gelijkwaardig is. Maar hoe dat in de praktijk te brengen?

Vult u de enquête in?

De gemeente Waadhoeke en Tûmba (Kenniscentrum Discriminatie en Diversiteit Friesland) nodigen haar inwoners uit om hun ervaringen, zorgen en/of oplossingen te delen. Inwoners die zich betrokken voelen bij dit onderwerp, omdat zij bijvoorbeeld zelf met discriminatie te maken hebben? Of wanneer inwoners merken dat dit op hun werk, bij hun vereniging, team of vrijwilligersorganisatie speelt? De gemeente hoort het graag en vraagt iedereen de online enquête in te vullen? Invullen kan via deze link, KLIK HIER en duurt ongeveer 11 minuten.

Of scan de QR-code

 

Vragen of opmerkingen?

Hebt u vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Marlous Boekema van de gemeente. Zij is te bereiken op m.boekema@waadhoeke.nl of via 0517 – 380 380.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!