Een weide vol kleurige bloemen, waar volop vlinders rondfladderen en waar mensen kunnen genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft, wie wil dat nou niet? Het zou zomaar kunnen dat zo’n bloemenweide, een Idylle genaamd, binnenkort in Franeker komt! De vlinderstichting heeft al tientallen Idylles aangelegd verspreid over heel Nederland. Helaas zijn ze in Friesland nog steeds dun bezaaid. Het is gelukkig nog wel mogelijk om in te schrijven bij de vlinderstichting om in aanmerking te komen voor de laatste idylle. De gemeente Franekeradeel heeft toestemming gegeven voor een mooi gelegen locatie. Nu hebben we alleen nog uw enthousiasme nodig om te laten zien dat Franeker dé ideale plek is voor een schitterende idylle.

In Nederland zijn er nog maar weinig bloemrijke plekken overgebleven. Daarom hebben vlinders en bijen het moeilijk, terwijl ze juist zo ongelooflijk belangrijk voor ons zijn. Een groot deel van onze gewassen wordt namelijk door insecten bestoven. Om de vlinders en bijen een handje te helpen worden overal in het land idylles aangelegd. Maar de idylles zijn niet alleen bedoeld voor deze mooie diertjes, ook mensen moeten van deze idylles kunnen genieten. Voor een ontspannen wandeling, of  een excursie om meer te leren over deze nuttige diertjes, alles is mogelijk. Zo kan de idylle ook als buitenlokaal dienst doen om kinderen les te geven over de natuur.

Voor 14 december moet de inschrijving bij de vlinderstichting rond zijn en het zou mooi zijn als er dan een groot draagvlak is in de gemeente Franeker. Om te laten zien dat ook u graag een idylle  in Franeker wilt, kunt u de Facebookpagina ‘Vlinders en bijen in Idylle Franeker’ Liken. Ook zou het leuk zijn als u met goede ideeën komt of ergens bij wil helpen. Daarvoor kunt u een mailtje sturen naar idyllefraneker@gmail.com of een berichtje achterlaten op de Facebookpagina. Het is de bedoeling dat de idylle voor en door Franekers tot stand komt, dus alle inbreng is van harte welkom. Hopelijk kunnen we dan straks met zijn allen genieten van een prachtig stukje natuur in eigen omgeving!

p1220592

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!