Inbrekers tegenhouden met WhatsApp

Inbrekers tegenhouden met een smartphone? In veel steden lijkt dat te lukken. Onderzoek laat zien dat het aantal woninginbraken in steden waar buurtbewoners, gemeente en politie onderling via WhatsApp-groepen berichten wisselen, sterk terugloopt. Het aantal inbraken neemt dan met 50% tot 70% af. De Federatie van Buurt- en Belangenverenigingen in Franeker (FBBF) moedigt buurten en wijken aan een WhatsApp-groep voor buurtpreventie te beginnen. In Franeker hebben inmiddels een paar wijken een WhatsApp-groep voor de buurt.

WhatsApp-groep vermindert het aantal woninginbraken

Met een WhatsApp-groep kunt u de sociale controle in uw buurt of straat vergroten. De mogelijkheid voor inbrekers om ongezien hun slag te slaan, wordt dan een stuk kleiner. Buurtbewoners kunnen eenvoudig en snel verdachte situaties aan elkaar melden. Zij zijn op deze manier extra ogen en oren in de wijk. Indien nodig kan iemand uit de groep 112 bellen zodat de politie in actie komt.

Nogal wat woninginbraken zijn het werk van lokale inbrekers. Als zij weten dat in de buurt WhatsApp-groepen actief zijn, vermindert dit de kans op een inbraak. De lokale media en ook de gemeente besteden ruimschoots aandacht aan buurtpreventie via WhatsApp. Ook komen er stickers en borden waarop staat dat buurtpreventie via WhatsApp actief is.

Een WhatsApp-groep in uw buurt beginnen?

De Federatie van Buurt- en Belangenverenigingen in Franeker (FBBF) wil initiatieven voor buurtpreventie via WhatsApp graag coördineren en stimuleren. De FBBF werkt hierin samen met de politie en de gemeente Franekeradeel. Zij juichen dit soort initiatieven toe. De Federatie zoekt nog vrijwilligers die beheerder van een WhatsApp-groep willen worden. Het is de bedoeling dat deze beheerders (mede)wijkbewoners enthousiast maken en een WhatsApp-groep vormen. De FBBF kan ondersteunen met raad en daad. Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Stuurt u dan een mail naar: whatsappfraneker@gmail.com.

error: Bericht Beveiligd!