Het derde Simmerjûncollege van 2023 van de Academie van Franeker wordt gegeven door sociaal geograaf Max Popma. Passend bij het thema van de collegereeks, ‘Van dichtbij’, vertelt hij op woensdag 9 augustus over industrieel erfgoed in de gemeente Waadhoeke.

Erfgoed dichtbij huis
Als er geen oorlog of crisis is, gaat een groot deel van onze tijd op aan werken. Waar en hoe vroeger werd gewerkt, is een belangrijk deel van ons verleden. Dat is onze economische geschiedenis. En wat je daar nog van terug kunt vinden, noemen we ‘industrieel erfgoed’.

Denk bijvoorbeeld aan voormalige fabrieken, pakhuizen, kantoren, een station, spoorlijn of haven. Maar ook de werktuigen waarmee de arbeid werd verricht tellen mee.

Sociaal geograaf Max Popma neemt ons in dit college mee langs de bekende en minder bekende voorbeelden van agrarisch-industrieel erfgoed in de gemeente Waadhoeke.

Praktische informatie
Het Simmerjûncollege van Max Popma vindt plaats op 9 augustus in de collegezaal van de Academie van Franeker (Botniastins, Breedeplaats 1, Franeker). Aanvang: 20.00 uur, de Botniastins is open vanaf 19.30 uur. Een college duurt ongeveer een uur. Entree inclusief consumptie: 10 euro, jongeren tot 18 jaar: 5 euro. Toegangskaartjes zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar in de Botniastins. Reserveren kan via academiefraneker.nl. Na afloop van het college kunt u napraten met de spreker op het terras van De Doelen, tegenover de Botniastins.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!