Innovatieve Fietscampagne voor jongeren feestelijk afgesloten!

Na slechts 62 dagen hebben de deelnemende leerlingen van groep 8 het doel bereikt: samen 40.000 kilometer fietsen! Reden genoeg om de competitieve fietscampagne ‘Rond de wereld in minder dan 80 dagen’ feestelijk af te sluiten. Woensdagochtend 17 juni heette het theater de Koornbeurs in Franeker alle deelnemers van de campagne van harte welkom.

Zodra alle kinderen, de burgemeester van Franeker in functie als fietsambassadeur, de medewerkers van Veilig Verkeer Nederland en natuurlijk de provincie Fryslân een plekje hebben gevonden in het theater komt onze ware bn-er, presentator Tako Rietveld, het podium opgestormd. In een knap tempo neemt hij ons mee door het afwisselende programma. Na een kijkje in de wereld van kindercorrespondent Tako en een kennisquiz waarbij de kinderen zijn onderworpen aan een vragen over alles wat ze tijdens de campagne hebben geleerd, zet hij uiteindelijk de verschillende winnaars in het zonnetje. Echter niet voordat de individuele winnaars, die tot wel 1.400 km elk hebben verzameld, nog even worden onderworpen aan een dopingtest, om uiteindelijk net als de klassen met het hoogste gemiddeld aantal kilometers een mooie prijs in ontvangst te mogen nemen.

De campagne heeft naast deze enorme hoeveelheid fietskilometers, ervaring en kennis over fietsen en het verkeer in andere landen, ook saamhorigheid opgeleverd. De strijdbijl om als individuele winnaar uit de bus te komen werd met de jacht op het hoogste gemiddelde met regelmaat tijdelijk begraven. De opdrachten leverden interessante en soms hilarische uitkomsten op.

Na anderhalf uur feest sluiten we deze campagne officieel af. Niet definitief, want de kant en klare campagne staat al weer klaar voor de volgende groep. Meer weten? Zelf deelnemen? Zie www.80dagen.com of neem contact op met info@80dagen.com

IMG_1538 IMG_1616

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!