2017-08-10 13:45:18 AMSTERDAM - Steven de Jong bij de persdag van de film Spaak in het Ketelhuis in Amsterdam. ANP COPYRIGHT MMP MISCHA SCHOEMAKER

Is Steven de Jong een echte Friese regisseur?

Simmerjûncolleges in Franeker, academische tijden herleven!

Op woensdag 8 augustus komt Steven de Jong naar Franeker om door Geart de Vries (directeur Historisch Centrum Leeuwarden) en het publiek aan de tand te worden gevoeld. Steven de Jong wil graag in een College-Tourachtige setting bevraagd worden over zijn werk.

Steven de Jong (1962) is een televisie- en filmregisseur, filmacteur, filmproducent en scenarioschrijver en is vooral bekend geworden door zijn Kameleonfilms. Hij heeft zijn sporen verdiend in de Nederlandse film- en televisiewereld, maar heeft daarbij zijn Friese roots nooit verloochend. Veel van zijn producties spelen in Friesland, hebben een Fries verhaal als basis of zijn in het Fries.
Geart de Vries zal Steven de Jong interviewen. De Vries is programmamaker geweest bij Omrop Fryslân en leidt nu het Historisch Centrum in Leeuwarden.

Het belooft een levendige en interessante avond te worden. U kunt zich opgeven via info@academiefraneker.nl De toegang is €5,- en op vertoon van het kaartje krijgt u een consumptie aangeboden na afloop van de lezing bij restaurant De Doelen.

Het kaartje koopt u op de avond zelf bij restaurant De Doelen, inloop in de Botniastins vanaf 20.15 uur, de lezing begint om 20.30 uur.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!