Jasper D was mede-eigenaar computerreparatiebedrijf in Franeker

Harlingen – In Harlingen is een 27-jarige voetbaltrainer opgepakt wegens ontucht met ruim dertig jongeren in de leeftijd van elf tot zestien. Verschillende bronnen rondom de man bevestigen Sp!ts dat het gaat om Jasper D., trainer van de B1 van v.v. Harlingen en woonachtig bij zijn ouders. Volgens het OM gebruikte de man zijn contacten bij de voetbalclub om jongeren te ronselen. Maar hij ‘werkte’ ook buiten de Friese club om. „Hij nodigde ze uit om spelletjes bij hem thuis te spelen”, vertelt een woordvoerster van het OM in Leeuwarden. Vervolgens vroeg hij ze daar of ze handelingen bij hem wilden uitvoeren, de minderjarige slachtoffers bleven daarbij gekleed. De jongeren deden dit vrijwillig, stelt het OM, terwijl de verdachte filmpjes en foto’s van ze maakte. Volgens het OM zijn er nog geen aanwijzingen dat de verdachte het beeldmateriaal ook verspreidde, voorlopig lijkt het er op dat hij het voor eigen gebruik maakte.

Vrijwilliger
Jasper D. was naast vrijwilliger bij de voetbalclub ook tot voor kort mede-eigenaar van een computerreparatiebedrijf in Franeker, stelt zijn oud-vennoot van het bedrijf. „Hij is geen eigenaar meer en werkt hier ook niet meer, wegens de problemen. Niet alleen deze, hij had ook al eerder privéproblemen”. De vader van Jasper wilde gisteren niet reageren.

Jeugdvoorzitter Wessel Regtop van de voetbalclub reageerde geschokt op de onthullingen. Hij hoopt dat het goed komt met de jongeren. Regtop vertelt dat de jongens in het team van Jasper D. 15 en 16 jaar oud zijn.

Burgemeester Paul Scheffer van Harlingen is verslagen en verbijsterd, zei hij tegen het ANP. „Mijn gedachten gaan uit naar de ouders en de kinderen.” Volgens Scheffer maakt de voorzitter van de voetbalvereniging „zich zorgen in hoeverre de vereniging een spil is geweest. Dat moet de komende tijd blijken.”

Bron: Spitsnieuws.nl 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!