Jeugdbrandweerkorpsen oefenen in Franeker *foto’s*

Wat een onderlinge strijd (jeugdbrandweerwedstrijd) had moet worden bleek achteraf niet haalbaar, de verschillen tussen de beide brandweerjeugdkorpsen bleek nog te groot en er was uiteindelijk te weinig jeugd. Desalniettemin werd het een leerzame middag voor de enthousiaste jeugd.

Friesland heeft twee jeugdbrandweerkorpsen Franeker en Gorredijk.

De korpsen moesten als eerste een brand bestrijden aan de Prins Hendrikkade 2B, door werkzaamheden was er brand ontstaan in de CV-ruimte , waarbij veel rook vrij kwam. Nadat op deze locatie door beide ploegen de “klus was geklaard” kregen ze een tweede melding, bij Scholengemeenschap AMS aan de Troelstrastraat, hier bleek een elektrische fiets in brand te staan met doorslag naar het CV-hok. Ook bij deze brand hebben beide ploegen weer veel leermomenten opgedaan en de brand geblust.

Na gedane arbeid: Ontspanning!

Uiteraard hoort dat erbij, na een middagje zweten is het tijd voor ontspanning en dat gebeurde op het terrein van de Franeker brandweer, waar een gezamenlijke en zeer natte competitie van spuitvoetbal gehouden en dat was natuurlijk genieten met z’n allen. Nadat iedereen weer bijgekomen was van een intensieve middag werd er met z’n allen in de kantine genoten van een heerlijk bak patat.

Wij keken even mee aan de Prins Hendrikkade.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!