In het najaar hebben tien jeugdige tafeltennissers van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) voor het eerst meegedaan aan een tafeltenniscompetitie. FTTC 1 werd winnaar van de jeugdminicompetitie, een door Richard Klein van tafeltennisvereniging ODI georganiseerde instapcompetitie voor beginnende jeugdspelers. Ook FTTC 2 en FTTC 3 deden het goed.

Zaterdag vond bij ODI in Oudega een afsluitend toernooi voor onder anderen deelnemers aan de jeugdminicompetitie plaats. Van de 24 jonge tafeltennissers die hieraan meededen, kwamen maar liefst acht uit de Academiestad. Ook in Oudega boekten enkelen van hen successen. Daarbij werden ze gecoacht door trainer Bertil Witvoet, jeugdcommissievoorzitter Hugo Faber en andere ouders.

Tweemaal goud voor FTTC

Tijdens het toernooi speelde iedereen vijf poulewedstrijden, waarna nog halve finales en een finale werden gespeeld. In de A-groep (de hoogste groep) was FTTC’er Mark Buwalda in de finale net te sterk voor clubgenoot Henk Jansma. Een andere FTTC’er, Oetze van den Broek, veroverde in de B-groep de gouden medaille.

Mark Buwalda: kampioen der kampioenen

Voorafgaand aan de finales werden de prijzen voor de jeugdminicompetitie uitgereikt. Aan de kampioenen van FTTC 1 (Mark Buwalda, Oedze van den Broek en Wim Drenth) werd een megagrote wisselbeker (aanvankelijk vol pepernoten) uitgereikt, waar ze een halfjaar op mogen passen. Bovendien ontving Mark Buwalda een prijs omdat hij in de A-poule van de competitie het hoogste individuele winstpercentage heeft gescoord. Met zijn 87% bleef hij Henk Jansma van FTTC 2 (83%) nipt voor.

Volgend seizoen: nieuwe uitdagingen 

Begin 2014 zal FTTC 1 uitkomen in de reguliere competitie van tafeltennisbond NTTB Noord. De overige jeugdteams zullen dan opnieuw strijden in de jeugdminicompetitie. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen kunnen de Franeker tafeltennissers op zaterdag 25 januari tijdens de Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker een gooi doen naar de verschillende Friese enkel- en dubbelspeltitels.

Tijdens de FK tafeltennis in sporthal De Trije worden overigens voor niet-leden van FTTC (basisschoolleerlingen en middelbare scholieren) diverse activiteiten georganiseerd, zoals masterclasses, workshops en een kampioenschap. Houd www.fttc.nl in de gaten voor meer informatie.

Kampioen FTTC 1. V.l.n.r. Wim Drenth, Oetze van den Broek en Mark Buwalda.

fttc-jeugd-1

 

 

Alle toernooideelnemers van FTTC.

fttc-jeugd-2

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!