Jong en oud doet aan zwerfafval actie!

Zaterdag 14 oktober  heeft CDA Waadhoeke mee gedaan aan de zwerfafvalactie “Samen Fryslan Schoon”. Op deze manier wilde ze aandacht vragen voor het zwerfafvalprobleem. De actie vond plaats vanuit vier plaatsen van de nieuwe gemeente Waadhoeke.  Aan het eind van de ochtend werd het afval gezamenlijk gestort in de Milieustraat Franeker.

Vanuit Franeker, Ouwe Syl, Berltsum en Winsum zijn vier groepen CDA’ers, 20 volwassenen en 8 kinderen,  op pad gegaan om zwerfafval op te ruimen. “Het is niet voor niets geweest, want wat lag er op sommige plekken veel troep. Vooral bij routes rondom scholen kwamen we nogal wat tegen. Lege blikjes energy drank, wikkels, plastic, glas, papier. Zelfs een schoolwerkstuk  en een schoen ruimden we op. ” aldus Caroline de Pee, lijsttrekker van CDA Waadhoeke.

Het CDA is blij met de actie van Samen Fryslân Schoon. Verschillende organisaties en scholen hebben al hun medewerking verleend. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De straten worden zichtbaar schoner en de mensen worden bewust van hun gedrag. Het CDA wil het bij deze ene keer zeker niet laten. “We zullen volgend jaar weer met een club op pad gaan”! Samen houden we Waadhoeke schoon!

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!