Jonge bromfietser centraal tijdens campagne

Fryslân – De politie Fryslân zet in de maand november de jonge bromfietsbestuurder centraal. Een belangrijke doelgroep, want veel van hen halen over een paar jaar ook hun autorijbewijs. De gevaren van bijvoorbeeldhet overschrijden van de maximumsnelheid en rijden onder invloed kunnen dus niet vroeg genoeg worden benadrukt. Vanaf dinsdag 1 november controleert de politie Fryslân een maand lang intensief op onder meer helmgebruik, het bezit van een rijbewijs, constructiesnelheid en rijden onder invloed. Tegelijkertijd lanceert politie Fryslân een publiekscampagne met posters op scholen, gratis rijbewijsmapjes en de campagnewebsitewww.wijkiezenvoorveiligheid.nl.

Bromfietscampagne

Op maandag 1 november gaat de bromfietscampagne van start. Deze campagne is tot stand gekomen in samenwerking met het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân. De boodschap is dat veel ongelukken te voorkomen zijn door bewuster en beter voorbereid de weg op te gaan. Kies je ervoor je helm op te zetten? Rijd je de toegestane snelheid of ga je harder? Laat je alcohol staan voor je op de brommer stapt, of drink je toch? Jij maakt het verschil! Tijdens de campagne hangen posters op scholen en geven gemeentes bij het uitreiken van het AM rijbewijs een rijbewijsmapje mee. In dit mapje staat allerlei nuttige informatie over hoe je als bromfietsbestuurder veilig de weg op kunt.

Website

Naast de bromfietscampagne lanceert de politie Fryslân ook de campagne website  www.wijkiezenvoorveiligheid.nl. Wie deze website bezoekt maakt kennis met Daan, die een scooterongeluk heeft gehad en hierover vertelt. Naast Daan maakt de bezoeker ook kennis met Sonja en Marten. Zij staan ook centraal in deze grote verkeerscampagne ‘Maak het verschil. Kies voor veiligheid’ waarbij, naast scooters en brommers, ook verkeersongelukken met landbouwvoertuigen en drankrijders belicht worden. Ook op de campagnewebsite: feiten en cijfers, een serious game en leuke e-cards om zelf te versturen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!