Vooral JONGEREN OPGELET!! Oplichters hebben het op inloggegevens voor Snapchat gemunt

Oplichters hebben het op inloggegevens voor Snapchat gemunt en daarmee is verdere oplichting en/of identiteitsfraude een reëel risico meld Politie Fryslân.

Zoals gebruikelijk begint het ook dit keer met een mail en doordat de afzender noreply@snapchat.com is, kun je zomaar denken dat de mail écht van Snapchat afkomstig is. In werkelijkheid is dat niet het geval. Volgens de afzender is er recent een succesvolle inlogpoging gedetecteerd vanaf een nieuw (of in ieder geval onbekend) toestel.

In de mail wordt gevraagd of jij dat zelf bent geweest. Als dat zo is, dan is er niets aan de hand. Maar weet je daarentegen van niets, dan kun je je wachtwoord gelijk wijzigen via de link die ‘Snapchat’ heeft meegestuurd.

Zoals in de meeste valse mails staat er een link vermeld die naar een nagemaakte website gaat. In dit geval gaat het om het domein mijnsnap-wijziging.cc.

Op de nagemaakte website krijg je het verzoek om je e-mailadres of gebruikersnaam in te voeren, net als je wachtwoord. En daarmee geef je oplichters toegang tot jouw account. Ze kunnen vervolgens uit jouw naam anderen benaderen met ongepaste verzoeken en ook andere oplichtingstrucs kunnen aan de orde zijn.

Informatie bron: Politie NW Fryslan 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!