Jupiter dames laten punten liggen in Meppel

Op zondag 26 maart speelde het dames senioren team van Jupiter’76 een uitwedstrijd tegen Meppel AZ. De dames waren maar met z’n achten (er ontbraken door diverse redenen maar liefst 4 speelsters) en kregen daarom versterking van Afke Guertin van de dames midweek. Jupiter begon goed; Marion Offringa opende de score met een doelpunt vanaf de middenopbouw. Daarna kwam Meppel AZ op stoom en scoorde vier doelpunten achter elkaar vanaf de rechteropbouw (twee keer), rechterhoek (één keer) en via een strafworp. Gedurende de eerste helft kwamen de dames van Jupiter steeds dichterbij onder andere door een sterke verdediging, loopacties en het goed doorgaan van Marie-jetske Lettinga op de rechteropbouw (twee doelpunten). Marije Bijlsma wist nog via de cirkel het net te vinden en ook Marion kwam nog twee keer tot scoren in de eerste helft. Aan het eind van de eerste helft maakte Meppel AZ een doelpunt vanaf de linkerhoek waardoor er een ruststand van 7-6 in het voordeel van Meppel AZ op het scorebord kwam te staan.

Coach Maarten Jansen gaf de Jupiterdames voor de tweede helft mee om de verdediging dicht te houden door onder andere goed te blijven praten in de verdediging en om in de aanval door loopacties de opbouwers meer in de positie te laten komen om op doel te schieten. Maar blijkbaar had de coach van Meppel AZ zijn team ook goed toegesproken, want al vrij snel in de tweede helft breidde Meppel AZ via doelpunten vanaf de rechteropbouw en de linkerhoek de voorsprong uit naar 9-6. Gedurende de tweede helft werd de wedstrijd steeds grimmiger en maakten speelsters van beide teams rake smakken op de grond. Doordat er gaten vielen in de verdediging van Jupiter kon Meppel AZ verder uitlopen. Marie-jetske wist nog met twee afstandsschoten de keepster van Meppel AZ te passeren, maar het mocht niet meer baten. Jupiter verloor de wedstrijd met 14-8.

Volgende week zondag speelt het dames senioren team van Jupiter’76 hun laatste wedstrijd van dit seizoen; thuis tegen Beilen om 12:10. We kunnen uw steun goed gebruiken dus komt u ons aanmoedigen?