Foto ter illustratie

Jupiterdames behalen benauwde zege op koploper

Zondag 15 januari stond er na een maand eindelijk weer een handbalwedstrijd voor de dames senioren op het programma. Men nam het thuis op tegen de koploper Victoria O uit Obdam. De uitwedstrijd was destijds in 10-10 geëindigd, dus de teams waren aan elkaar gewaagd.

De dames van Jupiter hadden een prima start: Rianne Mendel opende na 2 minuten de score en niet veel later zorgde Iris van der Veen met een mooie passeerbeweging voor de 2-0. De dekking stond als een huis waardoor Victoria O lange tijd niet kon scoren.  Dat lukte hen pas na 13 minuten spelen, maar intussen hadden Rianne en Iris beiden twee mooie ingestudeerde aanvallen goed afgerond waardoor de stand dus 4-1 was. Het verschil werd nog groter, want de Jupiterdames gooiden het tempo omhoog en kon vanuit die goed gesloten dekking met snelle breaks verder uitlopen. Eerst was het opnieuw Rianne die scoorde en al snel daarna Maaike Osinga die een break goed afrondde. Met nog 9 minuten op de klok bracht Elisa van der Haring met een solo-break er vanaf de linkerhoek 7-1 van. Victoria O gaf zich zeker nog niet gewonnen en kwam terug tot 8-5, waarbij Maaike de achtste treffer voor Jupiter maakte. Vlak voor rust maakte Marije Bijlsma vanaf de cirkel er 9-5 van.

Coach Maarten Jansen was tevreden over de verdediging en ook in aanvallend opzicht had hij weinig verbeterpunten. Het was dus zaak om op dezelfde voet door te gaan als in de eerst helft.  Dat lukte de eerste vijf minuten ook goed, want met twee harde schoten vanaf de linker opbouw zorgde Maaike voor 11-5. Vervolgens kreeg Victoria O een strafworp en zag daarna kans om nog 2x vlot achter elkaar te scoren: 11-8. Alles wat in de eerste helft goed ging aan Jupiterzijde lukte opeens niet meer. De keepster van Victoria O werd een grote sta in de weg, want de bal wilde maar niet in het doel. Dit gaf de dames uit Obdam weer hoop en zij kwamen zelfs terug tot 11-10. De spanning nam toe: de gelijkmaker hing in de lucht, maar gelukkig lukte het Iris om er 12-10 van te maken. Er waren toen nog 12 minuten te spelen.  Het was wel duidelijk dat de verdediging en beide keepsters het sterkst waren. Victoria O kwam via een doelpunt vanaf de cirkel tot 12-11 en dat zou het laatste doelpunt van de wedstrijd zijn. In de laatste 10 minuten was er volop strijd en spanning, maar was het niet het mooiste handbal.  Het publiek zat soms nagelbijtend toe te kijken: zou er nog gescoord worden en zo ja door wie? Met nog een halve minuut te spelen kreeg Victoria O nog een grote doelkans, maar keepster Hedwig Noordenbos hield de bal op miraculeuze wijze uit haar doel. Het eindsignaal klonk voor de Jupiterdames dan ook als een bevrijding en de twee punten waren binnen. Door deze benauwde zege zijn de Jupiterdames nu medekoploper met Victoria O. Komende zaterdagavond spelen de dames in Hoogwoud een uitwedstrijd tegen Meteoor.

error: Bericht Beveiligd!