Jupiterdames houden winstreeks vast in Hippolytushoef

Zondag 17 maart werd de een na laatste competitiewedstrijd voor de dames van Jupiter gespeeld tegen Tonegido in Hippolytushoef. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen een gelijkspel: 23-23. Gezien de afgelopen winstpartijen wilde Jupiter ook nu toch echt twee punten mee naar huis nemen.

Maaike Osinga maakte binnen een paar seconden de openingstreffer van de wedstrijd, maar Tonegido scoorde daarna vlug de gelijkmaker. Dit was de opmars voor een reeks om en om scores aan beide kanten. Bij Jupiter wisten Iris van der Veen (3x), Sandra Hofstra (2x), Marie-Jetske Lettinga (2x) en Maaike steeds keurig de keeper van de tegenpartij te omzeilen. Bij een stand van 6-9 in het voordeel van Jupiter wisten de dames uit Franeker eindelijk echt los te komen van het tempo van de tegenpartij. In het slotakkoord van de eerste helft werden de vrije worpen door Maaike en Marie-jetske beheerst in de goal geschoten. Sandra wist door haar snelle loopactie de bal vanaf de rechteropbouw scherp in het doel te plaatsen. Het laatste doelpunt van de eerste helft was voor de thuisploeg. Met een score van 7-12 ging Jupiter met een voorsprong de rust in.

De boodschap van coach Maarten Jansen voor de tweede helft bestond vooral uit het spelen van het eigen spel. Het tempo in de wedstrijd moest door Jupiter worden opgevoerd. Bovendien moest de scherpte bij de afronding behouden worden. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar toch werden ook te veel kansen niet benut.

Iris bracht de boodschap van de coach direct in actie door op snelheid vanaf de middenopbouw te scoren in de tweede helft. Sandra bleef haar snelheid ook benutten en kreeg de bal vanaf de linkerhoek in het net van de tegenpartij. Na deze snelle goals werden er verdedigend aan beide kanten meer overtredingen gemaakt. Zo werden er vele 2-minuten tijdstraffen opgelegd en kreeg Tonegido meer kans om te scoren. Ook resulteerde dit in een penalty voor Tonegido die benut werd. Iris en Marie-jetske lieten zich niet van de wijs brengen en scoorden allebei twee keer door break-outs en snelle aanvallen. Verdedigend liet Jupiter steken vallen wat het voor de hoekspelers van Tonegido gemakkelijker maakte om te scoren. Marion Offringa wist door een combinatie met Maaike te scoren. Hierna zette Jupiter het slotoffensief in door twee break-outs van Marije Bijlsma en een doelpunt van Sandra. Keepster Yvonne van Wier stopte knap een penalty waardoor de voorsprong van Jupiter in stand werd gehouden. Maaike maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd voor Jupiter vanaf de linkeropbouw. Het allerlaatste doelpunt van de wedstrijd was voor Tonegido. Met een score van 16-26 werd de wedstrijd beëindigd in het voordeel van Jupiter. Met twee punten op zak gingen de Jupiterdames terug naar Franeker.

Aankomende zondag 24 maart staat de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen op de planning. Dan spelen de dames van Jupiter in Nibbixwoud tegen Westfriesland/SEW.