Jupiterdames maken het de koploper moeilijk

Zondag 9 november speelden de dames van Jupiter’76 thuis tegen Hurry Up, de ongeslagen koploper uit Zwartemeer. Na de winst van vorige week waren de dames uit Franeker ook deze week weer op jacht naar een overwinning.

De wedstrijd kwam traag op gang, Maaike Osinga scoorde het eerste doelpunt uit een vrije bal, waarna het een kwartier stil blijf aan beide kanten. Zowel Jupiter als Hurry Up probeerde het doel te vinden, maar er werd niet gescoord. Dit was te danken aan een goede verdediging, maar ook voor een groot gedeelte aan keepster Yvonne van Wier, zij hield na een paar minuten al een penalty tegen. Dit zou niet de enige penalty worden die Yvonne zou houden, want tijdens de rest van de wedstrijd wist zij nog 5 strafworpen te stoppen. Na de penalty kwam er meer beweging in het spel en wist ook Iris van der Veen te scoren. Ondanks de goede verdediging van onder andere Samantha Vijver en Jessica de Graaf kon Hurry Up twee maal scoren, waardoor de stand opeens 2-2 werd. Vervolgens kreeg Jupiter na een overtreding op Marije Bijlsma een penalty, die Marion Offringa er weer feilloos in schoot. Hierna werd er om en om gescoord door beide ploegen, waarna er bij 5-4 in het voordeel van Jupiter afgefloten werd voor de rust.

Tijdens de rust gaf coach Jan Bijlsma aan wat er goed ging en wat er verbeterd zou kunnen worden. Vooral de verdediging stond goed, hier hoefde na de rust niets aan veranderd te worden.

Marie-Jetske Lettinga opende de tweede helft met een mooi doelpunt vanaf de linker opbouw, maar de tegenpartij beantwoordde dit met een doelpunt vanaf dezelfde positie. Hierna kwam Jupiter goed op dreef, er werd drie keer gescoord, twee keer door Maaike en een keer door een prachtige vrije bal van Rianne Wijbenga, die als linkshandige handig kon omdraaien en zo strak in het doel van de tegenpartij kon schieten. De score van Rianne was helaas ook het laatste doelpunt voor Jupiter, want na 9-5 voor Jupiter konden de dames hert doel niet meer vinden en helaas Hurry Up wel. Zij scoorden maar liefst vijf keer achter elkaar, waardoor de stand opeens op 9-10 kwam in het nadeel van Jupiter. De laatste drie minuten waren zenuwslopend voor zowel Jupiter als het publiek. Marion leek in de slotseconden de gelijkmaker te scoren, maar dat doelpunt werd helaas (terecht) afgekeurd door de goed fluitende scheidsrechter. Zo eindigde de wedstrijd in een toch wel teleurstellende 9-10 nederlaag. Ondanks het verlies was het een goede en leuke wedstrijd om naar te kijken en hopelijk nemen de dames van Jupiter volgende week wel weer 2 punten mee naar huis vanuit Dalen, waar ze spelen tegen Apollo.