Jupiterdames met verlies naar huis

Na de overwinning tegen Meppel in Franeker, stond op 29 november de uitwedstrijd tegen HV Beilen op het programma. De beide teams gaan gelijk op in de competitie en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De eerste helft begon met enige tegenslag. De dames van Beilen scoorden driemaal achter elkaar vanuit de rechterkant van het veld. Na deze tegenslagen kwam Jupiter terug door een doelpunt vanaf de linker opbouw, gemaakt door Maaike Osinga.

Hierna kreeg men wel goede kansen, maar het benutten daarvan bleek vandaag moeilijk. Mede door goede keeperskunsten van Yvonne van Wier kwam Beilen ook niet veel tot scoren. Marie-jetske Lettinga scoorde tweemaal door gebruik te maken van de snelheid van het spel. Helaas was het onvoldoende voor een positief doelsaldo en eindigde de eerste helft met een tussenstand van 6-3 in het voordeel van Beilen.

Na de rust begon Jupiter weer vol goede moed. Dit resulteerde meteen in een doelpunt voor de dames uit Franeker door Marie-jetske. Verdedigend lieten de Jupiterdames toch wat steekjes vallen en zo kon Beilen 3x scoren vanaf het midden en door een break out. Hierdoor stond het al gauw 9-4 in het voordeel van Beilen. Marion Offringa wist via een strafworp de goede keepster van Beilen te passeren: 9-5. Maar daarna pakte Beilen toch weer meer afstand door 3 doelpunten op rij.

Sommige beslissingen van de scheidsrechter waren wat discutabel en kwam het spel van de Jupiterdames niet ten goede. De laatste doelpunten voor de Jupiter dames werden gemaakt door Maaike vanaf de linker opbouw en Marie-jetske via een strafworp. Dit was duidelijk niet genoeg voor de winst, want de wedstrijd eindigde met 15-7 in het voordeel van Beilen.

De eerstvolgende wedstrijd voor de dames is pas zondag 20 december, dan speelt men om 12.50 uur thuis tegen de huidige koploper Hoogersmilde.