Foto ter illustratie

Jupiterdames sluiten seizoen af met ruime overwinning

Zondag 8 mei speelden de dames van HV Jupiter 76 hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Door de corona maatregelen zijn dit seizoen niet alle geplande wedstrijden gespeeld. Jupiter heeft er 3 minder dan de koploper gespeeld, maar die worden niet ingehaald. De dames moeten naar Zwaag in Noord Holland om tegen Westfriezen 3 te spelen. De thuiswedstrijd van begin november 2021 was met 27-12 ruim gewonnen. Het was dus zaak om ook nu de punten te pakken en dat is ook gelukt.

Al na 30 seconden spelen maakte Marie-jetske Lettinga de 0-1. Daarna duurde het wat langer voordat er gescoord werd. Na 10 minuten stond het 3-3: Marion Offringa en Iris v/d Veen waren de doelpuntenmaaksters. Het tempo lag niet al te hoog en dat gaf Westfriezen de kans om bij te blijven tot 4-5. Marie-jetske en Marije Bijlsma scoorden voor de Franekers. In de laatste 10 minuten voor rust kwam er gelukkig meer snelheid in het spel. De verdediging stond goed en door diverse onderscheppingen konden de dames snel omschakelen en de aanval weer zoeken. Iris scoorde 2x op rij en via de break was Rianne Mendel ook 2x trefzeker. Met doelpunten van Marie-jetske (2x) en Marion werd de ruststand 6-12.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat de verdediging goed stond, maar dat het aanvallend wat te tam was: er moest met meer overtuiging en scherpte geschoten worden. Dat leek er in het begin van de 2e helft niet op, want nu was het Westfriezen die direct konden scoren. Pas na 5 minuten viel het eerste doelpunt voor Jupiter: Marion schoot van de middenopbouw raak. Dat was het begin van 5 sterke minuten, want in die 5 minuten scoorde Maaike Osinga 2x vanaf de linkeropbouw en benutte Marion een strafworp en knalde ze nogmaals vanaf de middenopbouw de bal in het netje. Daarmee was het gat definitief geslagen: 7-17. Na een benutte strafworp door Westfriezen was het de beurt aan Marije en Iris. In twee aanvallen achter elkaar wist Iris Marije perfect op de cirkel aan te spelen en Marije benutte beide kansen. Even later was het Iris zelf die voor 8-20 zorgde. In de laatste 10 minuten zagen de dames van Westfriezen kans om nog een paar keer te scoren. Maar na elk doelpunt van hen scoorden de Jupiterdames ook, dus het verschil bleef 12 punten. Voor Jupiter waren Marije, Marie-jetske, Iris en Rianne M de schutters. De eindstand werd uiteindelijk 12-24 en daarmee zijn de Jupiterdames op de 3e plaats in de competitie geëindigd. Hopelijk kan er komend seizoen weer een volwaardige competitie gespeeld worden. Dat zal dan zonder Rianne Wijbenga zijn, want die heeft helaas besloten om na 20 jaar handballen te stoppen.

error: Bericht Beveiligd!