Jupiterdames starten 2018 met dikke winst!

Na een lange vakantiebreak stonden de dames van Jupiter zondag 7 januari weer te popelen om te handballen in de thuisarena sporthal De Trije in Franeker. De tegenpartij was Schagen, een ploeg die onder Jupiter staat dus coach Maarten Jansen rekende op 2 punten.

Het openingsdoelpunt kwam van Iris van der Veen. Schagen kwam op 1-2, maar dat was ook de enige keer dat zij een voorsprong hadden. De Jupiterdames kwamen  op gang en wisten maar liefst 4 keer op rij te scoren door Maaike Osinga, Sandra Hofstra, Iris van der Veen en Marije Bijlsma. De dames hadden het gas erop want na slechts 1 tegengoal wisten Rianne Wijbenga, Maaike Osinga en Nynke de Jager via snel spel te scoren. De tegenpartij scoorde toch nog tweemaal op rij. Ruststand: 8-5.

In de rust gaf Maarten aan dat de verdediging goed stond, maar de bal kon veel meer onderschept worden. Bovendien viel er aanvallend veel meer uit te halen.

De Jupiterdames hadden de tips van Maarten goed begrepen want ze scoorden in de tweede helft 13 keer, met als topscoorder Maaike Osinga (6x). Overige doelpunten waren van Iris van der Veen (2x), Marije Bijlsma (3x) en Sandra Hofstra (1x). De verdediging stond als een huis en keepster Yvonne van Wier had een uitstekende dag, want Schagen kreeg in de tweede helft maar 6 keer de kans om de bal in het doel te gooien. Dit resulteerde in een eindstand van 21-11. Een goed begin van 2018 dus. Zondag 21 januari wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld. Om 13:30 uur nemen ze het dan op tegen Vrone DS2, de ploeg die nu 1 plekje boven Jupiter staat. De steun van het publiek kunnen we dus weer goed gebruiken. Graag tot dan!