Foto ter illustratie

Jupiterdames starten met overwinning

Op zondag 30 oktober stond de eerste thuiswedstrijd van de dames senioren van Jupiter ‘ 76 op het programma. Vorige week is de eerste uitwedstrijd op een fiasco uitgelopen, omdat bij aankomst bleek dat er niet gespeeld kon worden door een te gladde vloer. Hoe is het mogelijk 😉

Gelukkig mankeert er in sporthal de Trije niets aan de vloer, dus om 12 uur kon de wedstrijd onder leiding van Jan Bijlsma en René de Vries starten. De openingstreffer kwam op naam te staan van Marion Offringa, vanaf het midden. Dit werd direct gelijkgetrokken door Meteoor: 1-1. Vervolgens gaan de doelpunten eigenlijk heen en weer totdat Jupiter kan uitlopen tot 5-2 (doelpunten van Marie-jetske Lettinga (2x), Maaike Osinga en Iris van der Veen). Helaas kon deze voorsprong in eerste instantie niet lekker verder worden uitgebouwd. Door een ietwat slordige verdediging en geen scherp vizier weet Meteoor zelfs op voorsprong te komen: 5-6. Vanaf hier loopt het weer gelijk op tot 8-8 met doelpunten van Maaike, Nynke de Jager en Marion. In het laatste deel van de eerste helft staan de dames beter als een collectief te verdedigen, en weten ze aan de andere kant ook beter het doel te vinden. Na nog doelpunten van Marion en Marie-jetske scoort Iris in de laatste seconde van de eerste helft het pareltje van de wedstrijd: vanaf de eigen helft een balletje door de handen van de keeper: 11-8.

De instructies van coach Maarten Jansen zijn duidelijk. In de verdediging moet er even een tandje bij: beter de balweg afschermen, handjes ertussen om ballen te onderscheppen en actiever de aanvallers buiten de 9 meter houden. In de aanval moest juist beter de rust bewaard worden: niet te gehaast onmogelijke ballen proberen te spelen, in beweging blijven en oog houden voor eigen kansen.

De tweede helft begon met een tegendoelpunt, maar daarna kunnen de dames het gat groter maken. In de verdediging werd een aantal keren de bal onderschept en met snelle break-outs door Marije Bijlsma, Maaike (2x) en Marie-jetske en scores van Marion, Nynke en nogmaals Maaike maakten de Jupiterdames 7 doelpunten. Mede door sterk keeperswerk van Hedwig Noordenbos maakte Meteoor maar één doelpunt en stond het met nog ruim 10 minuten spelen 18-10. Helaas kwam Marie-jetske ongelukkig ten val en moest (zo bleek achteraf na bezoek aan het ziekenhuis) met een afgescheurde achillespees het veld verlaten.  De Jupiterdames waren hierdoor de focus wat kwijt waardoor met name de speelster met nummer22 er nog wel een paar keer doorheen kon glippen en vanaf de cirkel kon scoren. Maar ook Iris knalde nog 2x raak en bepaalde Maaike de eindstand op 21-14.

Uiteindelijk is het niet een wedstrijd om enorm tevreden op terug te kijken, maar een ruime overwinning is een prima resultaat en daarmee blijven de punten in Franeker.

Volgende week zondag 6 november spelen de dames om 12.00 uur weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Westfriezen.

error: Bericht Beveiligd!