Jupiterdames verliezen opnieuw van koploper

Zondagmorgen 10 maart speelden de dames van H.V. Jupiter ’76 hun een na laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Nibbixwoud. Tegenstander was (net als vorige week) koploper Westfriesland/SEW. Toen kon de Jupiterdames één helft goed tegenstand bieden, dit keer was het verschil na de eerste helft al gemaakt. Daar leek het in het begin niet op want na de 1-0 van SEW schoot Maaike Osinga raak en even later maakte Nynke de Jager vanuit de hoek er 2-2 van. SEW heeft veel snelheid in de ploeg en o.a. via een strafworp en 3 breaks liep men toch langzamerhand uit. De Jupiterdames zetten even een tandje bij en door scores van Iris van de Veen en Maaike (beiden 2x) bleef het verschil 4 punten: 10-6. SEW ging effectief met de kansen om en lieten keepster Yvonne van Wier regelmatig de bal uit het netje vissen. Voor rust scoorde Sandra Hofstra en Maaike nog voor Jupiter, waarmee de ruststand 15-8 werd.

In de rust gaf coach Maarten Jansen aan dat de gehanteerde 6-0 verdediging op zich best goed liep. SEW had tenslotte vrij veel via de break gescoord. Aanvallend moest er meer op elkaar gereageerd worden om de verdediging van SEW uit elkaar te spelen. Na twee scores van SEW zorgde Marie-jetske Lettinga via een break voor de 17-9. Helaas zakte Jupiter toch weer in en daar profiteerde SEW goed van en liep uit naar 22-9. Gelukkig herpakten de dames zich en zat de verdediging geruime tijd goed dicht waardoor SEW niet kon scoren. Aanvallend liep het bij Jupiter beter. Dat begon met een mooie break-out van Maaike en werd gevolgd door een doelpunt van Marie-jetske en 2 scores van Iris: 22-13. In de laatste minuten had Jupiter wat pech met de schoten en liep SEW toch weer verder weg en werd de eindstand uiteindelijk 26-13.

Komende zondag 18 maart spelen de Jupiterdames hun laatste thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Geel Zwart, aanvang 12.35 uur.