Jupiterdames verliezen tegen HVA

Zondag 15 februari speelden de Jupiterdames thuis tegen HVA, een ploeg waarvan men 3 weken geleden de uitwedstrijd met 16-11 had verloren. Dit wilde men nu beter doen, maar ondanks de fraaie nieuwe tenues zijn de punten helaas niet in Franeker gebleven.

Na de openingstreffer van HVA nam Jupiter het initiatief en kwam via een treffer van Maaike Osinga op 1-1. Verdedigend hield men het goed dicht en via een doelpunt van Marion Offringa en nogmaals Maaike pakte men een 3-1 voorsprong.

Helaas pakten de Jupiterdames het verdedigend blijkbaar iets te hard aan want HVA kreeg 3 strafworpen, waarvan keepster Yvonne van Wier er één kon stoppen. Aanvallend ging de snelheid er bij de Jupiterdames uit terwijl HVA via de break juist wél tot scoren kwam. Zij namen dan ook een voorsprong van 3-6. Voor rust scoorden beide teams nog één keer, waarbij voor Jupiter Marie-Jetske Lettinga de schutter was.

In de 2e helft liep zeker het eerste kwartier aan Jupiterzijde van geen kant. Aanvallend zat er geen beweging in en verdedigend kwam er te veel ruimte waardoor HVA regelmatig vooral vanuit de hoeken kon scoren. Zij bouwden hun voorsprong dan ook steeds verder uit naar 4-12. De Jupiterdames kregen zeker wel kansen, maar helaas werd een vrijstaande medespeelster te vaak over het hoofd gezien.

Dan had men ook nog pech, want de palen zijn zeker 6 keer getest en dat levert nu eenmaal geen score op. In het laatste kwartier kwam HVA nog maar één keer tot scoren en het leek er op dat de Jupiterdames helemaal niet zouden scoren. In de laatste minuut schoot Marion dan toch nog een bal strak in de kruising, waarmee het teleurstellende resultaat van 5-13 op het scorebord kwam.

Volgende week zijn de dames vrij om dan op 1 maart weer thuis te spelen, om 13.15 uur tegen Kwiek.