Jupiterdames verslaan Meppel AZ

De dames van HV Jupiter’76 zijn de maand februari sterk begonnen met een thuisoverwinning van 8-6 tegen Meppel AZ. De Jupiterdames kenden een vliegende start, want in de eerste twee minuten scoorden zowel Marion Offringa als Rianne Wijbenga prachtig vanaf de cirkel. Hierna was het echter lange tijd qua doelpunten rustig. De beste kansen kwamen via strafworpen, maar die werden door de keepers uit het doel gehouden. Keepster Yvonne van Wier wist een strafworp te stoppen en er werd 1 afgekeurd door een voetfout. Zo bleef het nog steeds 2-0 en verliep de wedstrijd ietwat stroef. Uiteindelijk er dan toch gescoord. Marie-Jetske Lettinga kon via ene vrije bal scoren en Iris v/d Veen maakte goed gebruik van de ruimte in de opbouw en maakte er 4-1 van. De eerste helft werd afgesloten met een 4-2 stand, dus erg weinig doelpunten voor een handbalwedstrijd.

In de tweede helft wist Meppel AZ terug te komen tot 4-4. Maar uit de eerstvolgende aanval kon Iris gelukkig de 5-4 scoren en toen Nynke de Jager in het veld kwam kon zij vanaf de bank direct doorlopen richting doel en schoot zij vanaf de hoek de 6-4 op het scorebord. Toch gaf Meppel AZ zich nog niet gewonnen, want weer zagen zij kans om langszij te komen: 6-6. Maar de Jupiterdames wilden voor de ogen van de camera van Omrop Fryslân voor het programma Bynt toch echt de punten in Franeker houden. De gehele wedstrijd stond de verdediging als een huis en Meppel AZ kon in de laatste 10 minuten dan ook niet meer scoren. Via een mooi doelpunt van Rianne vanaf de rechteropbouw kwam men toch weer op voorsprong en toen even later Iris het verschil op 2 bracht was het zaak om de tijd uit te spelen. Dit lukte zodat met een eindstand van 8-6 de punten in Franeker bleven. Deze overwinning werd daarna goed gevierd tijdens het Piekuurtje wat handbalvereniging Jupiter’76 een paar keer per seizoen organiseert.

Volgende week zondag 8 februari staat de uitwedstrijd tegen HVR’97 uit Roden op het programma.