Jupiterdames verslagen in Annen

Afgelopen zondag 25 januari stond de wedstrijd tegen HVA op het programma van de dames senioren van Jupiter ’76. Er was dit seizoen nog niet eerder tegen de ploeg uit Annen gespeeld waardoor alles vooraf nog mogelijk was.

Met vier wisselspeelsters op de bank kon er in elk geval voluit worden gespeeld met de intentie om te winnen.

De wedstrijd ging moeizaam van start. Zowel Jupiter als HVA kon de bal niet in het doel krijgen waardoor de eerste score lang uitbleef. HVA wist de score uiteindelijk te openen, waarna de wedstrijd echt loskwam. Iris van der Veen maakte de openingstreffer voor Jupiter en zorgde daardoor dat de stand weer gelijk werd. De teams waren aan elkaar gewaagd, aan beide kanten werd er goed verdedigd en gescoord waardoor de scores geruime tijd gelijk op gingen. Ancilla Roerink, Nynke de Jager en Marije Bijlsma speelden goed spel op de cirkel waardoor er in de verdediging van HVA gaten kwamen. Hierdoor kreeg Marion Offringa de kans om viermaal te scoren.

Iris wist voor de rust ook nog twee keer de bal achter de keepster van HVA te krijgen. Helaas was dit niet genoeg om een voorsprong te pakken. De ruststand werd dan ook 8-7 in het voordeel van het team uit Annen.

De tweede helft begon met een valse start voor de dames van Jupiter 76. De verdediging verslapte, waar HVA dankbaar gebruik van maakte. Binnen een paar minuten konden zij driemaal tot scoren komen, waardoor Jupiter tegen een forse achterstand aan keek. Iris van der Veen was wederom degene die de doelpuntengolf van HVA kon doorbreken. Zij maakte opnieuw het eerste doelpunt voor Jupiter. Dit leek het keerpunt in de verdediging van Jupiter, de dames kregen meer grip op de tegenpartij. Marie-Jetske Lettinga, Jessica de Graaf en Jeltsje en Maaike Osinga stonden sterk te verdedigen op de hoek- en opbouwposities.

Ook Jupiter keepster Yvonne van Wier stond goed te spelen, ze stopte een penalty. De voorsprong die HVA had opgebouwd leek even te wankelen door scores van Marion (3x) maar dit was niet genoeg om de winst in de wacht te slepen. Samatha Vijver raakte tot overmaat van ramp in de laatste minuut nog geblesseerd, waardoor de wedstrijd vervelend afliep voor de dames uit Franeker. De eindstand werd uiteindelijk 16-11 voor de thuisploeg uit Annen. Aankomende zondag 1 februari spelen de dames senioren thuis tegen Meppel AZ om 13.15uur.

Overige uitslagen:

Dames B-jeugd          : Hazewind      – Jupiter’76      : 22 –   3

Heren C-jeugd            : Jupiter’76      – SVBO           : 24 – 10

Gemengde D-jeugd   : Merna           – Jupitr’76        : 15 –   5

Jupiterdames midweek  winnen van koploper

De dames midweek speelden afgelopen donderdag 22 januari een spannende wedstrijd tegen Actief P. in Paterswolde.  De thuiswedstrijd was aan het begin van de competitie met 5-12 verloren en Actief P.  had dit seizoen nog niet verloren. Daar hebben de Jupiterdames verandering in gebracht, want na een hevige strijd hebben de dames uit Franeker met 7-8 gewonnen.

Jupiter begon heel sterk en stond na een korte tijd al met 0-5 voor door doelpunten van Afke Guertin en Manuela. Rodenhuis.  Daarna kwamen de dames van Paterswolde sterk terug en wisten de stand voor de rust gelijk te krijgen: 5-5. Na wat bemoedigende woorden van  coach Arjan de Jong in de rust ging Jupiter zelfverzekerd de tweede helft in.

De verdediging van de midweekdames stond als een huis en de tegenpartij kwam er niet doorheen. Er werd dan ook niet veel meer gescoord in die tweede helft. Door een strafworp maakte Lisa Lagerak  de 5-6 en al snel volgde er een geweldig doelpunt van Nadja Postma vanaf de cirkel die de bal uit de handen van de keeper pakte. Ook Afke wist nog te scoren met een fantastisch schot. De dames van Actief P konden nog maar  twee keer scoren, zodat na een felle strijd  de eindstand 7-8 werd en de Jupiterdames met de winst op zak  voldaan naar huis gingen.

error: Bericht Beveiligd!