Jupiterdames winnen in doelpuntrijke wedstrijd

De dames van Jupiter ontvingen op 4 december bezoek van Unitas 2 uit Rolde. De tegenpartij bestond uit een aantal jonge dames, die Jupiter verraste met een spel op hoge snelheid. In het begin ging het tot 3-3 gelijk op. Vervolgens nam Unitas de leiding:4-6. Dit kwam mede door het offensieve verdedigen waardoor er toch ook wel gaten in de dekking vielen. Maar het offensieve spel leverde ook diverse onderscheppingen op waardoor men met snelle aanvallen diverse keren scoren.

Zo bogen de Jupiterdames de achterstand ook weer snel om in een 8-6 voorsprong. Het bleef zo een open wedstrijd met ontzettend veel doelpunten in korte tijd. Na 20 minuten spelen stond het 12-8: gemiddeld elke minuut dus een doelpunt. Jupiter bleef het tempo hoog houden, dan kon ook want men had 5 wissels terwijl Unitas maar 1 extra veldspeelster hadden. Met een aantal mooie scores vanaf de cirkel en via de break liep Jupiter uit naar 16-10. Maar echt gemakkelijk hadden de Jupiterdames het niet. De hoekspelers van Unitas kregen veel ruimte om te kunnen scoren. Het rustsignaal klonk bij 18-13, een stand die bij de dames eerder als eindstand gebruikelijk is.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat men in de verdediging toch nog te lief was. Het tijdig aanpakken was belangrijk en aanvallend moest er nog wat meer beweging komen als een break-out niet lukte. In het begin van de 2e helft hield werd er om en om gescoord en hield Jupiter een ruime marge van 6 punten. Maar toen zag Unitas kans om 4x op rij te scoren en was het verschil nog maar twee: 24-22. De paniek begon toe te slaan bij beide teams en er vielen meerdere tijdsstraffen en strafworpen aan beide kanten.

Aan Jupiterzijde werden die allemaal benut, Unitas miste er twee. Zo bleef Jupiter aan de goede kan van de score en liep uit naar 28-24. De 30 werd net niet gehaald want de eindstand werd uiteindelijk 29-25. De doelpunten kwamen deze middag op naam van: Maaike Osinga 8x, Iris v/d Veen 6x, Ancilla Roerink 5x, Marion Offringa 4x, Bianca Vrieler, Marie-jetske Lettinga en Marije Bijlsma allen 2x.

De volgende wedstrijd wordt op 11 december om 13.05 gespeeld in sporthal De Trije te Franeker. Kom gerust een kijkje nemen!