Jupiterdames winnen van nummer twee Geel Zwart

Op zondag 18 maart stonden de dames van Jupiter ’76 fris aan de start van de tweede wedstrijd tegen Geel Zwart 2. De uitwedstrijd werd met ruime cijfers verloren (27-17), maar met een volle tribune gingen de dames de wedstrijd positief tegemoet. Coach Maarten Jansen geeft in de voorbespreking aan dat de dames van Geel Zwart vast gebrand zouden zijn op een overwinning, zodat ze nog kampioen konden worden. De Jupiterdames hadden dus niks te verliezen, dus het plan was om het eigen spelletje te spelen, zonder druk. Dat is uiteindelijk goed gelukt.

De wedstrijd kende een flitsende start. Het eerste doelpunt viel aan de kant van Jupiter (Maaike Osinga). Hierna wisselden Maaike en nummer 5 van de tegenpartij elkaar af met scoren en stond het na vijf minuten spelen al 3-2. Marie-jetske Lettinga was ook lekker op dreef en Jupiter wist de voorsprong uit te bouwen naar 5-2. De verdediging stond lang niet slecht, maar soms glipte er eens een cirkelspeelster tussen van de tegenpartij: 5-3. Gelukkig kan Jupiter dat ook, Marije Bijlsma scoort vanaf de cirkel een doelpunt uit het boekje. Het verschil bleef beperkt tot hooguit 3 punten waarbij Jupiter altijd de overhand hield. Er werd vaak om en om gescoord en met doelpunten van Maaike, Marie-jetske, Nynke de Jager en Iris van der Veen werd de rust in gegaan met 12-10 in het voordeel van Jupiter.

Maarten gaf aan dat het helemaal niet slecht ging. Nog iets beter schuiven in de dekking en in de aanval wat meer rust, dus langer rondspelen was zijn advies. Yvonne van Wier stond lekker te keepen en wist heel veel ballen uit het net te houden. In de tweede helft wordt de lijn van de eerste helft keurig doorgetrokken. Het openingsdoelpunt van de tweede helft is weer voor Jupiter, Marie-jetske scoort de 13-10 vanaf de rechteropbouw. Nadat de tegenpartij weer scoorde, wist Lisa Langerak (van de dames A jeugd) de bal twee keer in het net te krijgen. Ook Sandra Hofstra (vanaf de rechterhoek) en Rianne Wijbenga (vanaf de cirkel) wisten wel raak met de bal (18-12). Hiermee was het gat geslagen en mocht Jupiter de winst niet meer uit handen geven. Dat Geel Zwart tot dan nog maar 2x had gescoord gaf wel aan dat de verdediging goed dicht zat. Maaike en Marie-jetske wisten beide nog 1 keer te scoren: 20-14. In de laatste vijf minuten kwamen de dames van Geel Zwart via enkele mooie afstandsschoten die strak in de bovenhoeken zaten nog wel wat dichterbij, maar de winst kwam niet meer in gevaar. De sportieve wedstrijd eindigde met een stand van 20-17: een welverdiende overwinning voor de dames van Jupiter, met dank aan de trouwe supporters voor de morele ondersteuning.

Zondag 25 maart wordt het seizoen afgesloten met een laatste wedstrijd tegen Schagen (uit). De dames gaan er weer volle bak tegenaan om de laatste punten binnen te slepen om nog een plekje te klimmen in de ranking.