Jupiterheren winnen met dikke cijfers

Afgelopen weekend moesten de heren van HV Jupiter’76 niet op zondag (de gebruikelijke speeldag), maar op zaterdagavond 5 november spelen. Men kreeg SGV uit Slochteren op bezoek en zij hadden maar één wisselspeler. Bij Jupiter was Jelle Krook geblesseerd, maar Martijn v/d Berg van het midweekteam deed mee, zodat coach Sake Mendel 3 wisselspelers tot zijn beschikking had. De strategie vooraf was om op snelheid te spelen en dat bleek een effectief middel.

De eerste score van de avond kwam op naam van SGV, maar dat was dan ook meteen de laatste keer dat zij een voorsprong hadden. De Jupitermannen hadden er zin in en keeper Rick Bronger stond weer goed te keepen. Een specialiteit van hem is om de bal na een schot van de tegenstander met een lange pass de snelle jongens om maat in de break aan te spelen. En snelle mannen heeft Jupiter wel. Binnen 10 minuten stond men dan ook op een comfortabele voorsprong van 8-2. Men werd toen vooral in de verdediging wat te nonchalant en na 20 minuten spelen was het verschil ‘maar’ 4 punten: 14-10. Gelukkig herpakten de mannen zich toen weer en gingen vrolijk verder met scoren via vooral de break. De ruststand werd daardoor 21-12.

De tweed helft werd eigenlijk een kopie van de eerste. Ook nu begonnen de Jupiterboys sterk. In de verdediging werd er goed gewerkt en  dwong men SGV tot schoten die een gemakkelijke prooi voor Rick waren. De break-out bleef zo een sterk wapen en men liep moeiteloos uit naar 27-13. Maar plots was daar dan toch weer de onoplettendheid want SHV kon zomaar 3x achter elkaar scoren. Een bedreiging werd SGV echter nooit, al werd het verschil in die periode niet groter. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd gaven de Jupitermannen nog weer even gas en zo werd het uiteindelijk een ruime 36-21 overwinning. Aanvallend zat het dus wel goed, in verdedigend opzicht valt er nog wel wat te verbeteren.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd naar Langeveen op het programma, een fysieke ploeg en hopelijk kan men daar ook de punten pakken. Tot slot de doelpuntenmakers waren: Harm Bijland 8, Gilmario dos Santos 6, Jappie Hibma en Justin Kramer ieder 5, Martijn v/d Berg 4, Brian Engbrenghof en Pieter van Dijk elk 3, Steffan v/d Berg en Sikke Engbrenghof beiden 1.