Zondag 16 juli was het zover tijdens het jubileum van het 50 jarige bestaan van de buurtvereniging Arkens werd er een katerkaatspartij georganiseerd. De opkomst was groot, maar liefst 33 fanatieke kaatsers meldde zich om 11:00uur. Nadat iedereen de lijst had bekeken en zijn maten had gevonden, kon het spektakel beginnen. Er werd gekaatst met een verliezersronde, iedereen moest dus tenminste twee keer kaatsen en er waren leuke prijzen!

Nadat er in het begin al een paar spannende partijen waren gekaatst kon je duidelijk merken dat het allemaal dicht bij elkaar zat. Zo waren er zelfs partijen die op 5-5 en dus in het laatste eerst beslist moesten worden.

Uiteindelijk wist het partuur 8: Cornelis Zijlstra, Simone Veltman en Angelique Groeneveld de finale te bereiken en moesten die kaatsen tegen partuur 11: Rick Koning, Joost Zijlstra en Alysha Brander. Het werd een spannende finale die ook op de stand 5-5 moest worden beslist. Uiteindelijk deed het partuur 8 dit net wat beter en wisten zij: Cornelis Zijlstra, Simone Veltman (K) en Angelique Groeneveld de finale te winnen. Daarnaast was er ook aardig wat publiek op de been die genoot van dit schouwspel.

Cornelis Zijlstra, Simone Veltman (K) en Angelique Groeneveld

Voor de winnaarsfinale werd de verliezersfinale gekaatst deze werd  gewonnen door partuur 3: Erik de Groot, Geartsje Hoitema en Andre Okkema, zij waren net wat sterker dan het partuur van: Klaas Salverda, Hieke van de Bent en Priscilla Sannes.

Erik de Groot, Geartsje Hoitema en Andre Okkema

 

De prijzen van het kaatsen werden dit keer gesponsord door Carwash centrum Dijkstra uit Franeker en Bekius Agro uit Minnertsga. De zakken met aardappelen werden gesponsord door boer Sijtsma uit Schalsum en de bekers werden uitgereikt door Keimpe Pols.

De prachtige kransen weden weer met passie en liefde gemaakt door Nynke Salverda die dit al jaren doet, dit werd beloont met een daverend applaus en een aardigheidje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Winnaars:

  1. Cornelis Zijlstra, Simone Veltman [k] en Angelique Groeneveld.
  2. Rick koning, Alysha Brander en Joost Zijlstra.
  3. Rienke van der Werf, Dennis Fennema en Remco de Valk

Verliezersronde:

  1. Erik de Groot, Geartsie Hoitema en Andre Okkema.
  2. Klaas Salverda, Priscilla Sannes en Hieke van der Bent

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!