Kerstconcert Advendo en Immanuel in Martinikerk

Franeker – Zaterdag 14 december organiseert CMV Advendo samen met COV Immanuel haar jaarlijkse kerstconcert in de Martinikerk te Franeker. Het belooft dit jaar een bijzonder concert te worden. Niet alleen op muzikaal gebied, maar zeker ook omdat tijdens het concert opnames worden gemaakt door Omrop Fryslân. Dit kerstconcert zal tijdens de kerstdagen door Omrop Fryslân worden uitgezonden op radio en televisie.

Na een succesvolle samenwerking tussen Immanuel en Advendo in 2011 hebben koor en orkest de handen opnieuw ineen geslagen om wederom een bijzonder concert te verzorgen. Er wordt een sterk afwisselend muzikaal programma gebracht. Daarbij is niet alleen het samenspel tussen koor en orkest bijzonder, maar treedt ook een aantal solisten op. Zo brengen Jeroen Helder en Lotte Veltman hun klanken ten gehore. Het vermelden waard is ook zeker het 1e hoornconcert van Strauss dat ten gehore wordt gebracht door Advendo met als solist hoornist Erik Althuisius. Daarnaast worden werken zoals Dona Nobis Pacem van Thomas Doss en Gloria van Mozart gebracht. Door het samenspel van de vele muzikanten en de bijzondere akoestiek van de Martinikerk belooft het een bijzondere avond te worden.

Christelijke oratoriumvereniging Immanuel staat sinds oktober van dit jaar onder leiding van Jeroen Helder die, zoals eerder genoemd, tijdens het concert ook als solist zal optreden. Immanuel verzorgt jaarlijks een groot concert met begeleiding door een professioneel orkest en solisten. Op 12 oktober jl. werd het Requiem van Fauré en de Krönungsmesse van Mozart ten gehore gebracht. Christelijke muziekvereniging Advendo staat onder leiding van Pieter Bosma en geniet een goede bekendheid in Franeker en omgeving. Zo heeft Advendo vorig tijdens haar 90-jarig jubileum haar medewerking verleend aan de succesvolle PromsNight waar het orkest samen speelde met onder andere de 3J’s en Lisa Lois.

Het kerstconcert vindt plaats op zaterdag 14 december om 20.00 uur in de Martinikerk te Franeker. Kaarten zijn te koop aan de kassa (€15,-) en in de voorverkoop verkrijgbaar (€ 12,50) bij Primera Haitsma te Franeker of via www.cov-immanuel-franeker.nl.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!