Op zaterdagmiddag opende de Kinderburgemeester Dian Rienstra en Commissaris van de Koning Arno Brok de pluktuin in Franeker, door de tuin met een brandslang te besproeien.

De muzikale omlijsting op het gezellige openingsplein met popcorn en smoothies werd verzorgd door de Sternse Junior Drumline uit Franeker.  Ook de Franeker brandweer heeft een bijdrage geleverd aan de openingshandeling. 

Doel: 

Lionsclub Tsjerk Hiddes realiseerde op industrieterrein De Wieken in Franeker (nabij de Frisiabrug) en op de grond van Zijlstra Beroepskleding een pluktuin van 4.000 m2. De opbrengst is voor de Stichting Leergeld  in de regio’s Waadhoeke en Harlingen en komt ten goede aan kinderen die door een slechte financiële situatie in het gezin nauwelijks in staat zijn te participeren in het onderwijs en het maatschappelijk verkeer. 

Belangstellenden kunnen binnenkort voor slechts 10 euro een vierkante meter kopen en een eigen plukboeket samenstellen.  Daarnaast is het de bedoeling om scholen in de regio educatief te betrekken bij de pluktuin. Er is een imker bereid gevonden een bijenkast te plaatsen op de tuin.

Naast de Gemeente Waadhoeke zijn er vele bedrijven en stichtingen bereid gevonden met geld en inzet bij te dragen aan de realisatie van de pluktuin. 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!