Kinderlezing en mobiel planetarium bij Eise Eisinga

Op 10 en 11 oktober staat het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium helemaal in het teken van de Kinderboekenweek. Met het thema, Raar maar waar, kun je in de ruimte natuurlijk alle kanten op.

Wist je bijvoorbeeld dat de zon elke seconde vijf miljard kilo lichter wordt? Dat de maan elk jaar vier centimeter van de aarde wegdrijft? Dat er sterren zijn die sneller ronddraaien dan een staafmixer? En dat de regendruppels op Venus uit zwavelzuur bestaan?

Het heelal is een wonderlijke wereld van grote getallen en maffe records. Wetenschapsjournalist Govert Schilling, bekend van onder andere het programma Vroege Vogels en artikelen in De Volkskrant, schreef er speciaal voor de Kinderboekenweek een boek over: ‘Ongelooflijk r/waar’. Het staat vol met onvoorstelbare ruimteweetjes, die stuk voor stuk op een leuke manier worden uitgelegd.

Op zaterdag 10 oktober om 14 uur komt Govert er alles over vertellen. Speciaal voor kinderen geeft hij een lezing in het oude stadhuis van Franeker, onder het portret van Eise Eisinga. Wie komt, kan meedoen aan een quiz en maakt kans op een exemplaar van Goverts boek!

Vanaf 15 uur die middag is Govert in de Salon van het Eisinga Planetarium om zijn boeken te signeren. Naast ‘Ongelooflijk r/waar’ zijn dan ook andere boeken van hem te koop, voor jong en oud.

Op zondag 11 oktober komt het Mobiel Planetarium naar Franeker. Naast het eeuwenoude Planetarium van Eise Eisinga is er dan dus ook een modern planetarium te bewonderen. Tussen 13 en 16 uur zijn er shows waarin ons wonderbaarlijk heelal tot leven gebracht wordt.

De kinderlezing en het mobiel planetarium maken deel uit van It bjusterbaarlik suver nuver museum wykein (het wonderbaarlijke raar-maar-waar Friese museum weekend). Hierin biedt het Eisinga Planetarium samen met zes andere musea allerlei bijzondere activiteiten en aantrekkelijke kortingen aan. Zo betalen kinderen in dit weekend in het Planetarium de groepsprijs. Alle informatie over It bjusterbaarlik wykein staat op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/museumwykein?ref=hl.

Zowel de kinderlezing als het Mobiel Planetarium zijn alleen toegankelijk voor bezoekers van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Vooraf aanmelden is gewenst. Stuur daarvoor een mail aan info@planetarium-friesland.nl t.a.v. Frank Belt.

Een weekend om niet te missen!

Govert Schilling 20150204_CopyrightMariekedeLorijn_4572p[1]b mobiel planetarium

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!