Koehoal Bunkerdagen 2022

Bunkerdagen 2022

Na twee jaar van gedwongen sluiting vanwege corona, opent de Stichting Bunker Koehoal op 17 en 18 sept. voor de tweede maal dit jaar haar deuren. Stichting Bunker Koehoal streeft er naar om door middel van tentoonstellingen allerlei kanten van de Tweede Wereldoorlog te belichten, waarbij ruime aandacht wordt geschonken aan het regionale aspect.

Dit jaar staat, de bevrijding van onze provincie min of meer centraal. Met welk materieel dat werd gerealiseerd kunt U zien in het museum in Overloon. Maar U kunt ook de bunker in Koehoal bezoeken, waar Jan Feenstra zijn bouwpakketten heeft geëxposeerd.

Het is met wapens altijd balanceren tussen zoals Klaas Spekken in zijn Groningse protestlied zingt: “Leufst doe nog altied wat ze die hebb’n vertelt, dat woapens ’n end moak’n an oarlogsgeweld” en het idee dat diezelfde wapens ons veel jaren van vrijheid en vrede hebben gebracht. Bij militair materieel denken we in eerste instantie aan de bekende Amerikaanse of Britse voertuigen met hun karakteristieke witte ster of de Duitse Tigertanks, maar ook veel minder bekend materieel is hier te bezichtigen.

Materieel betekent oorlogstuig in de breedste zin van het woord; van de zo karakteristiek Willys-jeep tot luchtafweergeschut, tanks, artillerie en transportvoertuigen. Bouwpakketten ogen wat statisch. Daarom kunt u naast aanvullende informatie in filmbeelden zien hoe een en ander in de praktijk functioneerde.

Kortom, alle reden voor een bezoek aan de

  • Bunkerdagen
  • 17 en 18 september
  • 11.00 tot 17.00 uur.
  • Sédyk, Koehoal

De koffie met bunkerkoeke staat klaar.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!