Koninklijke onderscheidingen, afscheid en jubilea op feestavond Brandweer Franeker

Op vrijdagavond 7 november werd door burgemeester Fred Veenstra van de gemeente Franekeradeel twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan, Wim van der Veen en Jippe Visser vanwege hun afscheid bij de brandweer van Franeker na een dienstverband van ruim 20 jaar. Tevens werd op deze avond afscheid genomen van Wilfred Sijtsma na een dienstverband van 11 jaar en Johan Kooistra. Ook Eddie Spoelstra en Dennis Muller verlaten brandweer Franeker, Eddie Spoelstra na een dienstverband van 25 jaar.

De heren Visser, v/d Veen en Sijtsma werden door hun collega’s op ludieke wijze van huis gehaald met een grote Amerikaanse ladderwagen en hiermee via een rondrit door de stad op de kazerne gebracht. Hierna werden de onderscheidingen en diploma’s uitgereikt door de burgemeester en clusterhoofd Jelmer Dam.

Diploma’s voor de opleiding bevelvoerder waren er voor Arent Jan ter Weeme en Jelle Rodenhuis.

Chauffeur/Pompbediende-diploma’s waren er voor Sido Zondervan, Mathijs K. Westra en Richard Dijkstra.

Ook ontving Ido Grovenstein een brandweeronderscheiding vanwege een 25 jarig dienstverband evenals Eddie Spoelstra. Daarnaast waren er onderscheidingen voor een 12,5 jarig dienstverband voor Jan Zuidema en Cor Roorda.

Hierna werd de feestavond in een informeel karakter voortgezet met muziek van DJ Quickfinger.

© Foto’s Alfred Grovenstein voor FranekerActueel.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!