De vierde editie van de Bildtse Aardappelweken vindt plaats van zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 8 juli 2023, deze keer met als thema Foetprint.

Drie weken lang is in vier akkerbouwbedrijven kunst te bewonderen. De route loopt langs de Oude- en Nieuwebildtdijk onder Oudebildtzijl en St.-Annaparochie op ’t Bildt. Ook wordt theaterstuk Axomama opgevoerd en is er livemuziek tijdens de Bietpicknick.

 

Foetprint

In de schuren is nieuw werk te zien van gevestigde namen. Maar ook jonge, startende kunstenaars krijgen een podium. De keuze van de kunstenaars was opnieuw in handen van de ervaren Anita van Os van Galerie ‘De Roos van Tudor’ in Leeuwarden.

Thema Foetprint, hoe duur(zaam)?

Anco Blok, Kitty Boon, Jenny Boot, Wia Bouma, Abe Gerlsma, Annagreet Hoogeland, Renée Marcus Janssen, Kaneli & Smit, Ellen Mandemaker, Karin Mennen, Heine Noordstra, Saskia Pfaeltzer, Marjolein Poortvliet, Linette Raven, Hanneke Roelofsen, Melis van der Sluis, Catrinus Spinder, Françoise Stoop en Wim Warrink zijn aan de slag gegaan met het thema voor dit jaar: ‘Foetprint, hoe duur(zaam)?’ Efficiënt gebruik van landbouwgrond versus genoeg voedsel voor iedereen in Nederland, wetgeving en prijs van voedsel verhouden zich krampachtig tot elkaar. Met de voeten in de klei puzzelen boeren binnen deze kaders.

Hoe verdelen wij onze grond? Wat is duurzaam? Eigenlijk leidt het gekozen thema tot méér vragen en discussie. De Bildtse Aardappelweken nodigt iedereen uit om te komen genieten van het weidse Bildtse landschap, prachtige kunst in de schuren en, voor wie wil, mee te denken en in gesprek te komen met de akkerbouwers van het Bildt. Kunst, theater en muziek verbinden boeren en burgers tijdens de Bildtse aardappelweken. In de schuren zijn schilderijen, keramiek, film, fotografie, grafiek, beelden, tekeningen en installaties te zien.

Het theaterstuk Axomama draait om de vraag hoe natuur en cultuur zich tot elkaar verhouden. Axomama is de godin van de aardappel. Het stuk is geschreven door Hein Jaap Hilarides. De schrijver heeft het thema op komische en muzikale manier benaderd. De regie is in handen van Theo Smedes, met rollen voor onder andere Tet Rozendal, Theun Plantinga, Jitze Grijpstra en Lysbeth Welling.

Tot slot is er een onvergetelijke gratis toegankelijke Bietpicknick met livemuziek. Op het podium optredens van nationaal aanstormend talent Faske. Maar ook de winnaar van de ‘Bildtse Kultuurpriis’, zanger Jan de Vries, uit Oude Bildtzijl is present. Het programma wordt compleet gemaakt door optredens van de dames van Hot en Toasty, Timo de Jong met zijn band en de muziek van Neil Young’s Harvest, vertolkt door het duo Harteveld en Krako. Neem je eigen stoelen, kleedje en gevulde picknickmand mee!

Meer info en kaartverkoop via www.bildtseaardappelweken.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!