De 4e editie van de Bildtse Aardappelweken vindt plaats van vrijdag 23 juni tot en met zaterdag 8 juli 2023. In vier akkerbouwbedrijven is kunst te bewonderen.Tevens wordt er een theaterstuk opgevoerd en er is livemuziek op de Bietpicknick. De route loopt langs de Oude- en Nieuwebildtdijk onder Oudebildtzijl en St.-Annaparochie op ’t Bildt.

Het thema ‘Foetprint’ zal in de verschillende activiteiten terugkomen. Net als tijdens de voorgaande edities zal er in aardappelschuren en -loodsen kunst te zien en te beleven zijn. Jonge, startende kunstenaars krijgen een podium. Er is ook nieuw werk te zien van gevestigde namen. De keuze van de kunstenaars is opnieuw in handen van de ervaren Anita van Os van Galerie ‘De Roos van Tudor’ in Leeuwarden.

Het theaterstuk Axomama draait om de vraag hoe natuur en cultuur zich tot elkaar verhouden. Axomama is de godin van de aardappel. Het stuk is geschreven door Hein Jaap Hilarides. De schrijver heeft het thema op komische en muzikale manier benaderd. De regie is in handen van Theo Smedes. De regisseur, acteur en theatermaker is bekend van vele producties. De rollen worden gespeeld door onder andere Tet Rozendal, Jitze Grijpstra en Kimberley Piek. Deze acteurs hebben ruimschoots hun sporen verdiend in het Friese theater landschap. Zij zullen ook verschillende liedjes zingen. De kaartverkoop start op 8 april.

Tot slot is er een onvergetelijke gratis toegankelijke Bietpicknick met live muziek. Dit feestje wordt voor de eerste keer georganiseerd door de Bildtse Aardappelweken. Het bestaande concept heeft eerder in Westhoek plaatsgevonden, maar wordt op een andere locatie in een nieuw jasje gestoken. Op het podium optredens van nationaal aanstormend talent Faske. Maar ook de winnaar van de ‘Bildste Kultuurpriis’, zanger Jan de Vries, uit Oude Bildtzijl is present. Het programma wordt compleet gemaakt door optredens van de dames van Hot en Toasty, Timo de Jong met zijn band en de muziek van Neil Young’s Harvest, vertolkt door het duo Harteveld en Krako.

De laatste succesvolle editie van de Bildtse Aardappelweken dateert van 2018, het jaar van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. De impact van die activiteiten, de grote hoeveelheid mensen die bereikt zijn en het enthousiasme waarmee de aardappelsector in de kijker is gebracht, heeft de stichting doen besluiten de Bildtse Aardappelweken in 2023 wederom te organiseren. Deze keer zet een gedeeltelijk nieuw en jong bestuur de schouders eronder.

Houd de vernieuwde website in de gaten voor kaartjes en het actuele programma!

 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!