Kunst in de voorkamer…..

Kunst verbindt en dat maakt het zo bijzonder om elke keer weer in de ‘KunstKamer Franeker’ onze kunstproeverijen samen te stellen.  Inmiddels wandelen wij weer de laatste maand van dit jaar binnen. Veel onrust, onzekerheid en ook veel verdriet maken wij nog steeds mee. Wie heeft hier eigenlijk niet mee te maken gehad? Om eerlijk te zijn . . . wij hadden deze decembermaand toch anders voorgesteld. Er zijn weer verscherpte maatregelen van kracht en dat merken ook wij direct.

Kunst en Cultuur is niet essentieel volgens diegenen die keuzes maken om de balans tussen gezondheid en de economie te bepalen. Vreemd vinden wij dat wel. Ontspanning in welke vorm dan ook is van essentieel belang voor het welzijn van eenieder. Wij blijven gewoon open vanaf 10.00 – 17.00 uur en gebruiken onze verstand om niet besmet te raken.  Hopelijk doet u dat ook. Mocht u de kunstproeverij ‘opnieuw belicht’ van de bekende beeldend kunstenaar Jacobus Dijkstra (1946 – 2016) uit Franeker nog niet hebben gezien, dan hopen wij dat u dit nog gaat doen. In de ‘KunstKamer Franeker’ brengen wij u in verbinding met een aantal van de werken uit zijn nalatenschap. Wij hebben ook in deze decembermaand de kunstproeverij ‘Kunst in de voorkamer’ voor u ingericht. U komt hier o.a. werken tegen van beeldend kunstenaar Anske de Boer en tevens ook vriend van Jacobus Dijkstra. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Anske de Boer een aantal nieuwe werken gemaakt. Een bijzondere verbinding van hedendaagse kunst uit het verleden in het heden.  Wij vertellen u graag meer over deze bijzondere kunstreizen. Onder het genot van iets warms proberen wij u even mee te nemen in een andere wereld, waarin u beleeft wat kunst voor invloed heeft op het welzijn van de mens. Wij zouden het heel erg waarderen als u deze kunstproeverijen als afsluiting van dit jaar komt bezoeken.

Nog te zien kunstproeverijen van: Margriet Oomen, Luc Peters, Cecil Kemperink, Ank van Engelen, Dubbelop, Peter Koks,, Jef Huibers, Fons Uytdehaag, Yvonne van der Graaf, Rob van Deelen, Paula Valentim, Nellie de Mulder, Lia van Rossum, Main- kunstenaars, Lydia Schröder, Anske de Boer,

Jacobus Dijkstra, Koos Fransen, Marjo Wiltingh, ARTAStique.

Belangrijk:

TIP: Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Vraag dan via onze website de nieuwsbrief aan. Ook kunt u ons blijven volgen op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. 

Op onze website: www.kunstkamerfraneker.nl leest u meer over onze openingstijden, de gastkunstenaars en onze activiteiten. Rob van Deelen | Yvonne van der Graaf

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!