Kunst kan elke storm doorstaan . . .

De maand februari 2022 stond in het teken van veel storm. Storm geeft een gevoel van dat er iets aan zit te komen. En dat werd zeker ook een feit! Op gezondheidsgebied, politiek en wereldgebied maar ook op natuurgebied raasde de storm over ons heen. Zo ook in Friesland en rondom de ‘KunstKamer Franeker’. We waren gelukkig dat de objecten in onze tuin geen schade hebben opgelopen. Het was dan ook fijn om een positief bericht aan de kunstenaars te mogen geven.

BINNENKORT: kunt u weer de indrukwekkende ‘verstilde landschappen’ van de bekende beeldend kunstenaar Janneke Rottier komen bewonderen. Janneke werkt vanuit het concept ‘landschapsleegte’. Dat zijn landschappen die nooit ophouden en waarin je zou willen verdwijnen. Door haar schilderproces ontstaan er vooral gevoelige materieschilderijen.

We hebben momenteel een bijzondere kunstproeverij van beeldend kunstenaar Gígja Reynisdóttir. Door haar speciale techniek is het mogelijk om plantenbladeren te drogen en te prepareren om daarna het blad te kunnen gebruiken als materiaal om op te tekenen. De leporello boekjes van Margriet Oomen krijgen ook de volle aandacht. Bij ons is er volop aandacht voor de hedendaagse zilver-kunst. In samenwerking met het parelstadje Schoonhoven kunt u in de komende tijd deze ‘blinkende schoonheden’ nu ook in Franeker komen bewonderen. Doorlopend aanwezig de draagbare objecten van het duo ‘Dubbelop’.  Heden: ook te zien de zilveren objecten van Henk de Leeuw den Bouter. U leest het al; er is weer veel te vertellen over deze bijzondere nieuwe kunstproeverijen. Wij hopen u dan ook binnenkort, onder het genot van iets warms, even mee te nemen in een andere wereld, waarin u beleeft wat kunst voor invloed heeft op het welzijn van de mens. U kunt zich ook inschrijven voor een kunstbeschouwingsmoment voor een groep.

Nog te zien kunstproeverijen van: Margriet Oomen, Luc Peters, Cecil Kemperink, Ank van Engelen, Dubbelop, Peter Koks, Fons Uytdehaag, Gígja Reynisdóttir, Yvonne van der Graaf, Rob van Deelen, Paula Valentim, Lydia Schröder, Marjo Wiltingh, ARTAStique, Johan Bruinenberg, Gerard Neijenhuis, Funs Erens, Karin Elfrink, Marcel van Berkel, Peter van den Akker, Sikko de Vries [1944-2014], Henk de Leeuw den Bouter

Belangrijk:

TIP: Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Vraag dan via onze website de nieuwsbrief aan. Ook kunt u ons blijven volgen op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. 

Op onze website: www.kunstkamerfraneker.nl leest u meer over onze openingstijden, de gastkunstenaars en onze activiteiten. Rob van Deelen | Yvonne van der Graaf

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!