Laatste adressen in het buitengebied krijgen ook glasvezel van Kabelnoord

It giet oan! Kabelnoord gaat glasvezel aanleggen naar heel dure adressen in het buitengebied van Friesland. Er is voldoende deelname om de aanleg mogelijk te maken. Dit betekent goed nieuws voor de bewoners van de ruim 644 adressen in het buitengebied van de gemeenten Waadhoeke, Harlingen, Noardeast-Fryslân en een deel van Leeuwarden.

Niek Geelhoed: “Het is een unieke en eenmalige kans voor de bewoners om een glasvezelaansluiting te krijgen, omdat de provincie Fryslân subsidie beschikbaar stelt aan Kabelnoord. Alle bewoners die zich hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting, krijgen een glasvezelaansluiting in huis. We zijn blij dat we ook deze Friese adressen mogen voorzien van een razendsnelle en toekomstbestendige glasvezelverbinding. Samen zorgen we ervoor dat bewoners klaar zijn voor de toekomst en snel kunnen internetten, (beeld)bellen en tv kijken.”

Toekennen subsidie en start aanleg
Nu er voldoende animo is, gaan Kabelnoord en de aannemer aan de slag met het maken van een aanlegplan. Kabelnoord gaat ervan uit dat de aannemer dit jaar start met de aanleg van glasvezel naar deze adressen. De totale aanleg neemt circa 2 jaar in beslag. Bewoners die nog niet gekozen hebben voor een glasvezelverbinding en/of een abonnement bij een provider kunnen dit nu nog doen via www.netwerkkabelnoord.nl/superwit

Kabelnoord
Kabelnoord is een regionale Friese netwerkbeheerder en aanbieder van internet, televisie en telefonie. Het bedrijf zorgt voor een betrouwbare glasvezelverbinding in Noordoost Fryslân en een groot deel van het buitengebied in de rest van de provincie Friesland. Vier Friese gemeenten zijn de aandeelhouders van Kabelnoord. Kabelnoord werkt in het belang van en voor Friesland.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!