Laatste seizoenswedstrijd resulteert in verlies voor Jupiterdames

Zondag 2 april stond de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was Beilen die kampioen konden worden als ze deze wedstrijd zouden winnen. Daar wilden de dames van Jupiter’76 een stokje voor steken en gingen vol vertrouwen de wedstrijd in. Ook deze middag ontbraken er 3 speelsters, maar men kreeg aanvulling van Lisa Langerak en Suzan Rinia van de A-jeugd. Beilen kwam na een paar minuten al snel op een 2-0 voorsprong.

Door een snelle aanval scoorde Sandra Hofstra het eerste doelpunt voor Jupiter. De verdediging van Jupiter’76 stond niet sterk en daardoor kregen de dames van Beilen alle ruimte om te scoren. Door te laat in te grijpen kreeg Beilen een penalty maar die wist Yvonne van Wier keurig uit het doel te houden. Daarna kreeg ook Marion Offringa de ruimte en schoot de bal vanaf ruime afstand hard in het doel: 2-5. Toch bleef de verdediging aan de kant van Jupiter’76 zwak en Beilen maakte hier vooral door hun sterke hoekspeelsters optimaal gebruik. Beilen liep dan ook uit tot 4-10, waarbij Marion de beide Franeker doelpunten maakte. Door te hard verdedigingswerk kreeg de tegenpartij nog twee keer een strafworp waarvan Yvonne er één stopte. Ondanks een ruime achterstand bleven de dames van Jupiter’76 vechten en Marije kon vanaf de rechterhoek scoren. Toch wist ook Beilen nog twee keer het doel te vinden waardoor er een ruststand van 5-13 op het scorebord stond.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat de Jupiterdames wel meer lef mochten tonen, zowel in de aanval als in de verdediging. Hij gaf aan dat de ruimte er was dus ‘snelheid, omhoog en schieten’ was de opdracht. In de verdediging moest er meer als een blok verdedigd worden. Met andere woorden, vechten voor elkaar.

Met dit advies in het achterhoofd gingen de dames van Jupiter’76 in de tweede helft erg goed van start. Het tempo zat er goed in en Marie-jetske Lettinga, Sandra en Marion wisten alle drie te scoren. De tegenpartij leek hier een beetje van te schrikken en begon harder aan te pakken. Dit resulteerde in een penalty die Marion goed benutte zodat ineens het gat een stuk kleiner werd: 9-13. De 6-0 verdediging van de Jupiterdames werkte lange tijd goed, want pas na 10 minuten spelen kon Beilen weer een keer scoren. Maar ook Marion zag weer de kans om te scoren, zodat het verschil 4 punten bleef.

Helaas gaf de Jupiterverdediging de tegenstander weer wat teveel ruimte waardoor de middenopbouw twee keer vanaf de 9 meter kon scoren. Het was Marie-jetske die de stand op 11-16 zette. Toch kakte Jupiter even in waardoor de tegenpartij maar liefst 5 keer (inclusief een penalty) scoorde. Maar de dames bleven vechten. Marion benutte nogmaals een penalty en Marije liep zichzelf vrij op de cirkel waardoor ze het 13e doelpunt voor Jupiter maakte. Met 8 doelpunten achter, zat winst er niet meer in. Toch werd de wedstrijd goed uitgespeeld. Beilen scoorde, maar ook Marion wist weer het doel te vinden. De eindstand werd uiteindelijk 14-24, waarmee Beilen kampioen is geworden.

De competitie is dan wel afgelopen maar de Jupitercup staat nog wel op het programma. Kom gezellig langs en de Jupiterteams aanmoedigen in het paasweekend op 15 & 16 april in sporthal De Trije in Franeker!