Let the games begin!! Simmerwille 2013

simmerwilleTzummarum – Voor het derde jaar op rij wordt Simmerwille in Tzummarum georganiseerd, de voorgaande edities waren altijd een succes met veel opkomst en positie reacties van de kinderen. Er was echter wel een probleem, de leeftijd die meedeed was tussen de 6 en 13 jaar, de wat oudere jeugd bleef weg! Het organiserende comité wilde deze groep tot 16 jaar ook graag “bereiken” en met het openen van het sportplein “de Treffer” dit aangepakt om de jeugd te vragen wat ze graag zouden willen.

Hier zijn hele leuke ideeën gekomen en samen met de Skûle uit Franeker zijn er diverse activiteiten uit voorgekomen die de komende 4 woensdagen worden gehouden.

Wat ook mee speelt in het organiseren voor activiteiten voor de jeugd is om verschillende jeugd met elkaar te verbinden en jeugd op een positieve manier te benaderen. Doordat er wel het één en ander is voorgevallen met jeugd  (met name het incident met borrel bus) is er wat een negatief imago ontwikkeld. Het  comité is dan ook al 2 keer om tafel geweest met de gemeente Franekeradeel, De Skûle, politie en dorpsbelang om te brainstormen om het imago van Tzummarum en hun jeugd weer te verbeteren.

Simmerwille is één van de acties die hier op aansluit. Zo hopen ze dat de jeugd en andere inwoners enthousiast worden en zich ook willen inzetten om vaker dingen voor jeugd te organiseren. Al dat niet met ondersteuning van De Skûle.

Let the games begin!! Simmerwille 2013  

Capture the flag op woensdag 5 juni vanaf 19.15 uur verzamelen bij ‘De Treffer’.

Voor jeugd van 10 tot 16 jaar uit Tzummarum en Firdgum.

Fryslân games op woensdag 12 juni vanaf 19.00 uur verzamelen bij ‘De Treffer’

Voor jeugd van 7 tot 16 jaar uit Tzummarum en Firdgum.

Watergames op woensdag 19 juni vanaf 19.00 uur verzamelen bij ‘De Treffer’.

Voor jeugd van 7 tot 16 jaar uit Tzummarum en Firdgum.

Survival op woensdag 26 juni vanaf 19.00 uur verzamelen bij ‘De Treffer’.

Voor jeugd van 10 tot 16 jaar uit Tzummarum en Firdgum.

simmerwille

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!