© FranekerActueel.nl
© FranekerActueel.nl

Via deze live-blog houden we je op de hoogte van storm Poly.  Heb je een melding en of foto(‘s) wij ontvangen ze graag, stuur ze ons via info@franekeractueel.nl

Update 18.20 uur. Zeer zware zomerstorm Poly

Storm Poly is een van de zwaarste zomer stormen in ruim vijftig jaar. De storm trok van het zuidwesten naar het noordoosten over ons land. In Haarlem overleed een vrouw door een boom die op een auto viel. In het hele land was er veel schade en hinder. Op KNMI-weerstation IJmuiden is een windstoot van 146 km/uur gemeten. De waarnemingen laten daar windkracht 11 zien, dat is bijna orkaankracht. De hoogste windsnelheden worden in de regel langs de kust bereikt, waar de wind weinig geremd wordt door obstakels en wrijving met het aardoppervlak. Vooral in het midden en noorden viel plaatselijk veel regen.

Update 17.45 uur

Parklaan Franeker, foto’s Henk Jansen

 

C. Lelystraat Franeker, foto Linda Visser

 

Melding Dronrijp

 

15.32 uur: Stormschade woning Franeker

 

15.15 uur:  Stormschade aan een woning Dronrijp. Brandweer Menaldum opgeroepen

15.08 uur:  Storm schade in Franeker, Zevenhuizen. Brandweer Franeker opgeroepen.

13.30 uur: In het noorden code oranje door storm Poly. In het begin van de middag komt storm Poly in de noordelijke provincies tot een hoogtepunt en komen zeer zware windstoten voor van 100 tot 120 km/uur voor. Later in de middag neemt de wind overal in kracht af.

 

In de code rood gebieden veel omgevallen bomen en zelfs een dode tot gevolg.

 

Scholen dicht of kinderen binnen tot storm voorbij is

Veel kinderen op RSG Simon Vestdijk zijn afkomstig van Vlieland of Terschelling. Zij zaten al op de boot of waren op school toen code rood werd afgegeven. ,,We houden ze binnen”, zegt teamleider Geu Luik. ,,Het is toetsweek, dus de kinderen die hier zijn, maken gewoon hun toets. Leerlingen die nog niet op school waren, blijven vandaag thuis.”

10.00 uur: IKC de Korendrager Franeker, heeft de ouders opgeroepen de kinderen voor 10.00 uur op te halen vanwege code rood. Alleen de BSO is open.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!