De 17e editie van het Oosterbierumer biljartkampioensschap werd een prooi voor Marc Visser. In een spannende finale partij tegen Johan Kwast maakte hij even na middernacht de winnende carambole. Traditioneel is It Mienskar na de kerst drie dagen in de ban van dit gebeuren. Deelnemers, dames en heren van 16 tot 102 jaar jong, uit eigen en de omringende dorpen, maar ook van over de Afsluitdijk strijden in poulewedstrijden voor een plaats in de finale rondes.

Deze finales op vrijdagavond zijn slopend voor deelnemers en publiek. Partijen variërend van mooi en spannend tot wel spannend maar beslist niet mooi zorgden voor een sfeer die bij dit kampioenschap past. Wedstrijdleider Harry Mons met assistent Gerrit  Jan Visser zorgden voor een snelle doorstroming en organisator Ype Bonnema kon rond de klok van 11.00 uur de finale aankondigen.

Onder toeziend oog van scheidsrechter Obbe Frietema werd het een heuse finale met op voorhand geen favoriet. Na de winnende carambole mag Marc Visser zich een jaar lang kampioen van Oosterbierum noemen. Naast de 5 prijswinnaars waren er aardigheidjes voor o.a. beste nieuwkomer, hoogste serie en snelste partij. Meer foto’s op www.oosterbierum.info

Bij de foto: Van links naar rechts: Richard Zeinstra, Jappie Visser, Aldrik Dijkstra, Petrus Houtsma, Albert van er Wal, Renske Mons, Hans Peter de Jong, Marc Visser, Jaap Hiemstra en Johan Kwast.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!