Kom aan boord...

Maritiem Fryslân lanceert grote campagne

Kom aan boord & Het goud van Noordwest Friesland

De maritieme sector? Dat is machtig wurk! Wij weten dat natuurlijk wel, nu de rest nog! Op komaanboord.frl vind je nieuws, vacatures en opleidingen in de Friese maritieme sector. Deze campagne – opgezet door Kom aan boord & Het goud van Noordwest Friesland – is hard nodig. Personeel is lastig te krijgen en opleidingen kampen met dalende aanmeldingscijfers. Iedereen is het erover eens, we hebben alle hens aan dek nodig.

Met de campagne ‘Kom aan Boord’ gaan we de strijd om de werknemer aan. Alle technische sectoren kampen namelijk met dezelfde uitdaging. Een Fries collectief van maritieme organisaties, scholen, gemeenten en fondsen zet zich in om het werken in de scheepsbouw te promoten. Op dit moment hebben zich op: www.komaanboord.frl al meer dan vijftig verschillende bedrijven aangesloten en vind je op de website een indrukwekkend aantal van 63 vacatures. Dit aantal stijgt iedere dag. De opleidingsaanbieders hebben opleidingen voor alle niveau’s van (v)mbo tot universitair.

Vanaf vandaag wordt de maritieme sector flink onder de aandacht gebracht. Het gezicht van de campagne: Emiel van de Friese band Hûnekop, zul je veelvuldig in de provincie tegenkomen. Van advertenties in kranten tot posters in bushokjes; van Instagram tot TikTok. Daarnaast is Emiel vanaf vandaag te zien in een serie op Omrop Fryslân. De tiendelige serie: Skipsbou foar begjinners voert de zanger die zelf jaren in de scheepsbouw werkzaam is geweest, naar verschillende scheepswerven in Fryslân. Hier helpt hij een dag mee om ons te laten zien wat er op de werf gebeurt. De werkzaamheden zijn met lassen, schuren, verven, draaien op de kraan en varen heel verschillend. Maar wat in de woorden van Emiel voor alles binnen de scheepsbouw geldt: ‘Het is machtig mooi wurk!’.

‘Skipsbou foar begjinners’ is vanaf vandaag, iedere maandag van 17:15 – 17:30 uur. 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!